Осъдиха Габъра за сводничество

  • 21 май 2014 14:06

  • 3316
  • 0
Осъдиха Габъра за сводничество
© Булфото

Таксиметровият шофьор Пламен Дачев - Габъра, който се смята за човек на Валентин Донев – Капона, бе осъден на три години условно за склоняване към проституция и сводничество от Районния съд в Бургас. Той ще трябва да плати и 10 000 лева глоба, пише "Труд".

Дачев, заедно с Капона и още двама съучастници от Сливен, бяха арестувани преди 2 години.

Съдът признава, че през 2011 – 2012 година той е използвал таксиметровия си автомобил "Шкода Октавия“, за да доставя проститутки по адреси. Две от момичетата обаче се оказват непълнолетни – само на 16 години. Други две са чужденки.

По време на делото става ясно, че непълнолетните работели само през деня, като родителите им не подозирали за заниманията им. Момичетата предлагали предлагали сексуални услуги срещу заплащане в импровизирани клубове в централната част на Бургас, а през летния сезон се изтегляли на квартири и упражнявали дейността си и в к-г "Каваци" край Созопол.

За час стандартен секс тарифата им била 100 лв., без транспортните разходи и наем за предоставеното помещение, за половин час цената падала до 60 лв., но промопакета за сезона бил – 400 лв. за 6 часа. По данни на девойките, някои от тях употребявали и марихуана, за да бъдат по-оборотни и отстъпчиви пред желанията на клиентите. Всички те посочиха Пламен Дачев за участник в схемата.

По отношение на останалите трима подсъдими – Капона и семейството от Сливен, делото е приключило със споразумение, с което са им наложени наказания лишаване от свобода с изпитателен срок и глоби.

Присъдата на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Бургас в 15-дневен срок.




 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3316 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини