Жена от Пещера осъдена за клевета във Фейсбук

  • 13 май 2014 11:00

  • 1830
  • 2
Жена от Пещера осъдена за клевета във Фейсбук
© Getty Images/Guliver

Млада жена от Пещера беше осъдена да заплати близо 20 хиляди лева заради клевета във Фейсбук, съобщи БТВ. Присъдата е на Районния съд в град Пещера.

Двете страни по дело за клевета са българи в чужбина. Необичайното е, че потърпевшите потърсили услугите не на британския, а на българския съд. Осъдената жена била наета от фирма за почистване в Нюкасъл, собственост на сънародници и по-късно напуснала по свое желание.

Според техния адвокат, по неизвестни причини тя ги набедила за измамници в публикация в социалната мрежа, като освен това ги обидила.

В момента наклеветените работодатели са в Лондон, а тяхната бивша служителка е в Пещера. Нейната версия е, че обидите са написани от друг от фалшив неин профил във Фейсбук.

„Интересното беше, че имах предложение от нея, чрез нейния адвокат, за постигане на спогодба... И моите клиенти бяха готови на един огромен компромис - те не искаха нищо от нея, освен да се извини публично във Фейсбук!", посочи адв. Ташкена Колчева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2015.04.25 | 10:09

2
че работодателите са измамници ,в това няма съмнение , това че с подпълването на няколко формуляра са изрядни пред някой си ;закон ; не ги прави почтени Хора
Данннн

2015.04.25 | 10:09

1
И как разбраха,че не са измамници?

Добави коментар

Водещи новини