Пенгезов: Обвиненията срещу мен са абсурдни

  • 29 април 2014 17:06

  • 1942
  • 1
Пенгезов: Обвиненията срещу мен са абсурдни
©

Нямам обяснение, защо делото срещу мен се води 4 години и едва сега излиза на дневен ред? Защо не се търси отговорност на този прокурор, който води делото?

Това каза по телефона в предаването "Дневен ред" по TV7 Веселин Пенгезов, председател на Софийския военно-апелативен съд. Припомняме ви, че вчера бяха повдигнати четири обвинения срещу него, за присвояване на огромни суми по обществена поръчка. Не разбирам всички съвпадения по този случай. Това според мен е използване на ситуацията, за да се промени досъдебното производство. Това са абсурди. Направил съм вече възраженията за подсъдност. ВСС не е длъжен да ме отстрани задължително, а може да ме отстрани от длъжност, разкри Пенгезов. Не се притеснявам от нищо. Винаги съм работил честно и съвестно. Аз извадих Военно-апелативния съд от анонимност. Обвиненията срещу мен са абсурдни. Тук става дума за принципни неща. Мен не ме привличат в качеството ми на магистрат, а за някакви искани кредити от европейските фондове. Пак ще повторя-за това дело не се знаеше 4 години и изведнъж хоп, излиза наяве. Ясно е на всички кой стои зад атаките срещу мен, категоричен беше той.

В студиото беше и адвоката на Веселин Пенгезов-Емил Велинов. Той подкрепи думите на своя клиент. Това дело стои 4 години на трупчета. Когато започват конкурсите за председатели на Софийски военно-апелативен съд и Софийски апелативен съд, тогава изведнъж някой се сеща за това дело. Това е опит Веселин Пенгезов да бъде отстранен и атака срещу него. Това е атака и срещу съдебната система. Не знам кой е поръчител, но явно е решено да бъдат унищожени двама генерали, каза Велинов. Обвиненията са доста нескопосано написани. Просто трябва да бъде извадено нещо, което да попречи на Пенгезов и Петков да се явят на конкурсите за председатели. Тези, които искат да ги унищожат, явно искат да си назначат техни хора, категоричен беше адвокатът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1942 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
милко великов

2014.05.07 | 10:05

1
Защо не обвинят някой работник ами такива боклуци невинни.

Добави коментар

Водещи новини