Сериозни разминавания в свидетелските показания по делото срещу Чеци

  • 23 април 2014 11:39

  • 1718
  • 1
Сериозни разминавания в свидетелските показания по делото срещу Чеци
©

Приключи днешното заседание по делото за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина.

То премина с разпити на свидетели. Първи от тях беше Мирослав Цветков. Той разказа, че в нощта на убийството е видял Николай Русинов-Чеци да бяга в Борисовата градина. Свидетелят е бил в нетрезво състояние, в компанията на негов приятел, също клошар. Съдът прочете показанията на Цветков, които е дал през 2011 г., но той се отрече от тях, тъй като те не съвпадат с днешните. Съдът поиска да призове и другия клошар, който е бил с Цветков, като това ще стане на следващото заседание по делото, насрочено за 28 май.

Втори по ред беше разпитан Георги Рогачев, който каза, че е видял на 9 юни, в 5,15 часа сутринта, Пламен Трифонов в Борисовата градина. Той даде описание за Трифонов, че е бил с дълга, черна коса. Веднага след него беше призован и самият Пламен Трифонов, който категорично отрече да е бил в Борисовата градина и каза, че никога не е бил с дълга коса.

След свидетелските показания на Рогачев и Трифонов, съдът счете, че е необходима очна ставка. На следващото заседание на 28 май съдът ще изслуша обясненията и на Николай Русинов. Съдът изиска потвърждение от мобилния оператор за местоположението на Русинов, след което заседанието приключи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1718 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.23 | 12:58

1
Osven,4e e ubiec,4eci e i lajesvidetel,sto pati si smenia pokazaniata i laje.Koj go prikriva i za6to?

Добави коментар

Водещи новини