Ицо Байков карал изнудван да лази четири етажа като червей

  • 02 септември 2011 12:40

  • 10381
  • 20
Ицо Байков карал изнудван да лази четири етажа като червей
©

Ицо Байков ме накара да лазя четири етажа като червей - това е казал в показанията си проектантът Иван Колев, който твърди, че е бил изнудван от сочения за наркобос Байков, за 25 хил. лв.

Близо час магистратите от Софийски градски съд четоха показанията на потърпевшия, за да обосноват решението си да оставят обвиняемия в ареста, предаде "Фокус".

Председателят на съдебния състав съдия Георги Ушев отбеляза, че показанията на свидетеля са ясни, непротиворечиви и описват пълно инкриминираното деяние. Те се подкрепяли и от други свидетелски показния, както и от протоколи от разпознаване. Колев ремонтирал апартамента на Мария Велкова, с която Байков бил в интимни отношения.

Според обвинението, Байков се намесил в отношенията между Колев и Велкова, като искал суми от архитекта под различен претекст. Заплахите за здравето и живота му били придружени с многократен побой. Байков заплашил строителя, че ако не завърши обекта в срок, ще изтрепе него и служителите му.

Обвиненият без причина се нахвърлил и върху мебелен проектант, с когото тъкмо се бил запознал. Опитвайки се да го спре, Колев получил удар в лицето. Байков поискал сумата от 4500 лв., които Колев му предал в клуб „La Cubanita” на столичния бул. „България”. Архитектът продължил работата на обекта, но заплахите не преставали.

Приближен на Ицо Байков, с прякор Бацила, казал, че ако не е доволен от това, което види накрая, ще счупи ръцете и краката на строителния предприемач. На последвала среща приближени на Байков удряли шамари на Колев, докато обвиняемият ги поощрявал и се смеел. Ицо Байков поискал 20 000 лв., като заплашил, че ако не получи веднага парите, ще счупи краката на Колев. Тогава взел метална тръба и го ударил в гръдния кош. На друга среща в същия клуб Колев дошъл с придружител. Това ядосало Ицо Байков, който заплашил: „Сега ще усетиш цялата мощ на моята организация”.

След това качил Колев в колата си, като през цялото време го наричал „нищожество”, псувал го и го удрял по главата с мобилния си телефон. Закарал го до апартамента на Велкова и го накарал да лази до четвъртия етаж. Накарал го да излезе на терасата и посочил, че няма проблем да направи със семейството му каквото си пожелае. Въпреки че Иван Колев осигурил исканите 25 хил. лв., Байков му съобщил, че трябва да даде още 2000 лв. за хотел и 10 000 лв. неустойки. На една от срещите соченият за наркобос се обърнал към строителя с думите: „Ще изнасиля приятелската ти, докато стоиш вързан и гледаш”.

Когато Колев разбрал, че изнудването няма да спре, сменил телефонния си номер и подал жалба в ГДБОП.

Междувременно съдът остави в ареста сочения за наркобос Байков, обвинен в изнудване.

Според магистратите - има обосновано предположение за извършено престъпление, както и опасност да извърши друго такова. Няма опасност обвиняемият да се укрие. Според градските съдии, освен данни за извършено престъпление по чл. 214, ал. 1 от Наказателния кодекс има доказателства и за квалифицираните състави по чл. 214, ал. 2, т. 1 и 2 във връзка с чл. 213, ал. 2 - изнудването се е осъществило от две или повече лица, придружено със заплахи за убийство и нанасяне на тежки и леки телесни повреди.

Председателят на Съдебния състав съдия Георги Ушев коментира, че се касае за престъпление, извършено по изключително вулгарен и нецивилизован начин, неприемливо за цивилизована държава член на Европейския съюз в ХХІ век.

Според магистратите - касае се за лица с висока степен на обществена опасност, затова те прецениха, че най-подходящата мярка за неотклонение е задържане под стража.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
10381 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
popinz

2011.09.07 | 15:52

20
Сега е ред на оная парантия - гаджето му да се покрие и да не се излага по телевизията. Като толкова го обича-да му ходи на гости в затвора .
BG

2011.09.07 | 15:48

19
Да му пратят сега силната организация да работи по разчистването на трасета на магистралите,само с кирката ще им дойде акъла на тия боклуци
triple XXX

2011.09.03 | 10:38

2
Abe tozi Iceto kakvo si misli che e v Tijuana li???Tova ne e Mexico i vse si mislia che niama da mu se poluchat neshtata,ama vseki opitva po svoi si nachin da jivee,no opredeleno Iceto ne e izbral verniat put,zashto horata kato nego ne razberat che jivota e izklichitelno evtin i nepredskazuem....zavladiava kvartali,zaplashva,iznudva...tctctc na kakvo razchita tozi chovek neznam...... nali znaete che nakraya na tozi film,koito nie sme gledali mnogokratno,vinagi GUBISH..THE END
Мецата

2011.09.07 | 15:47

18
мале ...гулем си сценарист и режисьор ...още малко и ще го изкараш тоя говняр национален герой... За тея мизерници и мерзавци - само бой по каската - най-елегантния вариант е : починал от уплаха при опит за задържане :)))))))))))
сани

2011.09.07 | 09:21

17
този ако му дадат по малко от 10 години затвор зна4и прокурорите взимат под масата
edfsdgsdg

2011.09.06 | 14:00

16
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 .Ще му платя. П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е.
4i4kata

2011.09.06 | 09:21

15
тоя Байков реален ли е?Защо преди няколко седмици стана въпрос за него и оттогава почнаха темите в интернет?Цветанов има ли мнение по въпроса?

2011.09.05 | 23:04

12
da pribira pari
fuersamir

2011.09.06 | 09:20

14
Baykov pojelavam ti smart v blizko badeshte priqtel
1

2011.09.06 | 09:20

13
сега разбирам откъде архитекта е намерил смелост да повдигне обвинение, този урод просто се е престарал и не му е оставил друг избор
1

2011.09.03 | 22:40

11
ВЗЕМИ СИ ФУТБОЛЕН ЕКИИП 11/12 на - W WW.ORIGINALNI.BE !!!
!

2011.09.03 | 18:11

6
Долняци сте и тениските ви са ментета!!! И не спирате да дразните с тъпия спам по нета.Ако бяхте толкова добри и качеството на продукта ви беше добър за цената си нямаше да рекламирате в нета чрез спам,а щяхте да си плащате за реклама.НИКОЙ да не си купува нищо от тези глупаци!
куция кон

2011.09.03 | 17:56

5
Темата е сериозна до болезненост, а ти си правиш търговия и ебавки. Абсолютен нещастник си, дано не ти провърви с шибаната търговия. Педал малоумен

2011.09.03 | 20:31

10
"..Председателят на Съдебния състав съдия Георги Ушев коментира, че се касае за престъпление, извършено по изключително вулгарен и нецивилизован начин, неприемливо за цивилизована държава член на Европейския съюз в ХХІ век." ...и какво от това? Реакцията на държавата към такава измет паразитска е никаква. Хваща ги, пуска ги. Да се оправят сами, нали? Отврат сме всички с това отношение. Такъв като Байков 100год в затвора са му малко. Да върне парите на всички , що е прецакал и изнудил, а после да го шибат в панделата със спинозните х....е.

Добави коментар

Водещи новини