Областният управител на Сливен съди "димкаджията" Яне Янев

  • 02 април 2014 12:04

  • 1617
  • 0
Областният управител на Сливен съди "димкаджията" Яне Янев
© Булфото

Областният управител на Сливен Корнелий Желязков обмисля да докаже по съдебен път, че обвиненията на лидера на РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, към него за имотна афера, са клевета или набеждаване. Това заяви днес в Сливен Желязков, като представи информация за продажбата на държавен имот в Нова Загора на частна фирма, предаде БТА.

Според твърденията на бившия депутат от РЗС Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, областният управител на Сливен е отнел от община Нова Загора общински имот, деактувал го е като държавна собственост, след което земята е била продадена с компенсаторни записи.

Желязков обясни, че става въпрос за 4,700 декара в промишлената зона на Нова Загора, които реално не са били общинска собственост. През втората половина на 2013 година, имотът, който е бил съсобственост на държавата и фирмата "Напредък - Пътнически превози" АД, гр. Нова Загора, е бил продаден на същата фирма с компенсаторни записи. Сделката е по искане на фирмата с цел ликвидиране на съсобствеността, като по закон земята не е обявена на търг, а предложена на фирмата-съсобственик. Така имотът е бил продаден на цена 23 хиляди лева за декар, като стойността е била определена от лицензиран оценител. Фирмата е изкупила земята с компенсаторни записи, като по думите на Желязков това е законно и той няма право да откаже това разплащане.

В последствие фирмата е препродала имота. Областният управител допусна, че обвиненията срещу него са свързани с предизборната кампания и повдигнатата от Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, тема за обединяване на дясното пространство. Желязков определи действията му като първоаприлска шега и заяви, че "когато един човек е влязъл в амплоа на "димкаджия", не може лесно да излезе от тази роля".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1617 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини