Съдът не пусна под домашен арест стрелеца от Лясковец

  • 21 март 2014 13:23

  • 1495
  • 2
Съдът не пусна под домашен арест стрелеца от Лясковец
©

Състав на Апелативния съд във Велико Търново потвърди мярката "задържане под стража" на Петко Савов Петков от Лясковец. Съдът изслуша мотивите на защитата на обвиняемия за отмяна на мярката "задържане под стража" и заместването й с по-лека "домашен арест".

Адвокатът Димитър Димитров представи три мотива с които обжалва мярката на Окръжния съд от 17 март. Според него здравословното състояние на Петков не му позволява да избяга или да се укрие, оръжията, съхранявани в дома му са иззети, а информация за други липсва, предаде БТА.

Според Димитров обвиняемият Петко Петков е прикован към болничното легло с белезници на ръцете и каишки на краката,  което нарушава човешките му права. Прокурорът Свилен Цветков каза, че мярката е законосъобразна  и припомни, че обвинението срещу Петков е по чл. 116, ал.2 от Наказателния кодекс.

Това е обвинение за тежко умишлено убийство и наказанието, което се предвижда по него е от 20 до 30 години лишаване от свобода и доживотен затвор, посочи той.

Обвинението цитира свидетелски показания на децата от СОУ"Максим Райкович" за заплахи, отправяни към тях от Петко Петков, чието жилище се намира срещу училището.

Предвид високата степен на обществена опасност тричленият състав на Апелативния съд, председателстван от съдия Бончо  Бонев, потвърди мярката "задържане под стража", постановена от Окръжния съд във Велико Търново. Решението на въззивната инстанция не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1495 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.21 | 17:51

2
Един човек се скарал на деца,нападнали черешата му.Те му отговорили:"Ама те узрели бе чичко".Какво ли щяха да кажат,ако човекът беше си позволил повече от забележка.

2014.03.21 | 15:23

1
А кога ще сложите белезници на овчев и великия му секретар?

Добави коментар

Водещи новини