Съдът гледа жалбата на стрелеца от Лясковец

  • 21 март 2014 08:45

  • 1246
  • 3
Съдът гледа жалбата на стрелеца от Лясковец
©

Апелативният съд във Велико Търново ще заседава по жалбата на 53-годишния Петко Петков от Лясковец, който уби един спецполицай и рани други трима. Петков обжалва постоянния арест, наложен му от Окръжния съд във Велико Търново, съобщава БНР.

Обвиненият в умишлено убийство на полицай Петко Петков иска от Апелативния съд мярката му за неотклонение "задържане под стража" да бъде променена в по-лека - домашен арест или лечение в затворническа болница, без да е окован с белезници.

При полицейската акция за изземане на незаконното оръжие от дома му, Петков бе прострелян в корема и под засилена охрана е  настанен за лечение във великотърновската болница. Според осведомени, едната ръка на агресивния пациент е прикована с белезници към леглото. Окръжните магистрати взеха решението за неговия постоянен арест на заседание в реанимацията, тъй като Петков не можеше да бъде транспортиран до съдебната зала. Сега той е заявил, че не желае да се явява лично и делото по жалбата ще бъде гледано в Съдебната палата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1246 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.03.24 | 16:29

3
Пуснете човека нахлуват му в дома тои се защитава това е нормална реакция можеше по лесно да го задържат тея некомпетентни полицаи

2014.03.24 | 16:28

2
На един полужив човек белезници,това е извращение

2014.03.24 | 16:28

1
Защо е “умишлено“?!Вие сте го изненадали в дома му.Не си изливайте яда върху него,защото вие и институциите,които са се подигравали с него са виновни.Обществото боледува от калпавите ви институции и безправие.

Добави коментар

Водещи новини