Измамница, упоявала самотни мъже, търсещи "другарка в живота"

  • 29 август 2011 19:41

  • 1413
  • 0
Измамница, упоявала самотни мъже, търсещи "другарка в живота"
©

Русенският Окръжен съд стартира делото срещу 42-годишна измамница, упоила самотен възрастен мъж, търсещ "другарка в живота".


Радостина Йорданова от София е действала предимно в Южна България. Обект на посегателствата й са били предимно стари ергени, които си търсят жена за съвместно съжителство.

Измамницата ограбила 75-годишния русенски пенсионер, след като му сипала прах в питието. Вдовецът Димитър Димитров пуснал обява в местен вестник, че си търси другарка от региона на Разград, откъдето е родом.

Радостина му се обадила, представяйки се за жена, която отговаря на изискванията. Двамата се уговорили русенецът да я посрещне на автогарата и да я заведе у дома си. Първоначално той бил изненадан, че жената е доста по-млада от очакваното, но тя успяла да го убеди, че търси спокойствие с по-възрастен мъж. Докато приготвял вечерята, жената му наляла питие, в което пуснала упойващо вещество.

"Усетих изведнъж как започва да ми прималява, стана ми зле. Започнаха едни горещи вълни от краката и по цялото тяло. Явно цветът ми се е сменил и тя е очаквала бързата реакция на упойката, защото Радостина предложи да ме заведе в другата стая и ми помогна да стигна до леглото.

След това нищо не помня. Бях в несвяст три дни. Веднага, когато се съвзех, се обадих в полицията. Добре, че изпих само 1/3 от сока, иначе не знам дали щях да съм още жив", разказва възрастният мъж. При огледа се оказало, че от дома е изчезнала дебитната му карта, малък телевизор и около 2000 лева. Измамницата е изтеглила още същата вечер 300 лева от картата.

Обвиняемата е действала бързо и експедитивно, за да не може да бъде запомнено лицето й. Бай Димитър обаче имал приятел, когото помолил да види и одобри новата му приятелка. Следствието разполага и със записи от охранителните камери на автогарата, където двамата са се срещнали. Повдигнатото обвинение на Радостина Йорданова засега е за кражба и измама. Тъй като обвиняемата поиска да си вземе адвокат, а не да бъде защитавана от служебен защитник, съдията отложи делото за 21 септември.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1413 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини