Оставиха окончателно в ареста бившия шеф на "Напоителни системи" (обновена)

  • 07 март 2014 11:13

  • 2447
  • 0
Оставиха окончателно в ареста бившия шеф на "Напоителни системи" (обновена)
©

Бившият член на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава окончателно в ареста.

Бившият директор на напоителни системи Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Решението е на Софийски градски съд, който сметна, че прокуратурата е събрала достатъчно данни срещу Харизанов, който е позволил продажба на скрап на дружеството на неизгодна цена. С мотива, че ако излезе от ареста, Харизанов може да извърши ново престъпление, съдът отказа да го освободи.

Председателят на съдебния състав Петър Гунчев подписа решението с особено мнение, защото според него няма никакви  доказателства Харизанов да е действал умишлено, тъй като само е упълномощил стари тръби на "Напоителни системи" да бъдат бракувани и продадени.

На предишното заседание СГС промени мярката му за неотклонение от "парична гаранция" в "задържане под стража”, тъй като счете, че Харизанов е извършил престъплението, за което е обвинен, а именно – съзнателно сключване на неизгодна сделка, в която той е помагач и, че има опасност от напускане на страната.

На 7 октомври 2013 година Софийска районна прокуратура (СРП) повдигна обвинения на изпълнителния директор на „Напоителни системи“ ЕАД - Стайко Ганчев и на членовете на борда на директорите на същото дружество - Георги Харизанов и Радослав Чеглайски за извършено престъпление - съзнателно сключване на неизгодна сделка, като Ганчев е извършител, а Харизанов и Чеглайски са помагачи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини