Осъдиха убийците на турски бизнесмен

  • 05 март 2014 15:52

  • 1309
  • 1
Осъдиха убийците на турски бизнесмен
©

С осъдителни присъди в Пловдивския окръжен съд приключи делото за убийство, станало в края на 2012 година на пътя край Садово.

Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата, цитирани от БТА. На 28 декември турският бизнесмен Ендер Пендерли бе пребит до смърт от група мъже, въоръжени с железни тръби. Бюлент Текеджи, единствен обвинен в убийство, получи шест години и осем месеца затвор. Останалите трима по делото - Сребрин Голов, Найден Митков и Юсуф Ашим, бяха признати за виновни в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Ашим ще лежи в затвора една година, като отделно ще изтърпи реално и 11-месечната си условна присъда от Районен съд-Харманли. На Сребрин Голов и Найден Митков бе наложено административно наказание "глоба" - по 1000 лв.

По данни на разследването се смята, че побоят е наказателна акция, поръчана от двамата турски граждани, баща и син, Рамазан и Бюлет Текеджи. Те наели ромска "бригада" за пребиването на собственика на ресторант "Замъка" Ендер Пендерли, тъй като им дължал 26 000 долара за доставка на електронни цигари. Разследващите са установили, че ударът, довел до смъртта на Пендерли, е нанесен от Бюлент Текеджи. Затова срещу него бе повдигнато обвинение за убийство, а останалите трима бяха обвинени в непристойни действия. Бюлент Текеджи беше осъден да заплати на близките на пострадалия сумата от 65 000 лв. за претърпените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1309 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.04.01 | 11:31

1
Браво бе -толкова ли струва един човешки живот?

Добави коментар

Водещи новини