Разпитват Цар Киро за бомбата в кантората на пловдивския съдия изпълнител

  • 25 февруари 2014 09:00

  • 1816
  • 4
Разпитват Цар Киро за бомбата в кантората на пловдивския съдия изпълнител
©

Близките на т.нар. Цар Киро са сред заподозрените за опита за атентат срещу частния съдия-изпълнител Петко Илиев, научи "България Днес".

Именно той предложи за продан прочутия златен трон на Кирил РашковКирил Рашков Кирил Рашков е роден на 24 май 1942 година в пловдивския кв. „Столипиново“. Той е най-малкото от и други имущества на циганската фамилия.

До вчера следобед Цар Киро и близките му не бяха разпитани, но се очакваше това да стане. Синът му Ангел Рашков, представящ се като принц Ангел, отказа всякакъв коментар. В социалната мрежа Фейсбук той демонстрира спокойствие и малко след опита за атентат пусна текст, гласящ: "Животът е игра... Реших да бъда играч, а не играчка!!!". Към него Рашков-младши е прикрепил снимка от излизането си от „ВИП брадър".

Освен членовете на циганската фамилия заподозрени са и длъжници на "Топлофикация", някои от които вече бяха разпитани. Освен с изпълнителни дела срещу тях и срещу Рашкови Петко Илиев се занимаваше с вземания от цитрусовия бос Сотир Янков, строителния предприемач Стоян Атанасов-Джимито и др.

"Към момента няма заловен извършител. Образувано е досъдебно производство за увреждане на чужда собственост в големи размери. Назначена е комплексна експертиза. Тя ще установи вида и количеството на бомбата и механизма, по който е трябвало да избухне", съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Пловдив, Галина Андреева.

Взривът в офиса на ул. "4 септември" в Града под тепетата беше забелязан около 16 часа в неделя. Бомбата била хвърлена през прозореца на партерния етаж, където е кантората на съдия-изпълнителя. На втория етаж обаче имало човек, който работел извънредно, той чул шума от счупените стъкла, видял пакета, от който стърчали жици, и веднага повикал полиция.

Бомбата бе изнесена от служители на ДОТИ и взривена контролирано на безопасно разстояние. Вчера полицията направи втори оглед. Самият Илиев коментира, че няма идея кой му желае злото. Кантората отново работи, а стъклата, счупени при хвърлянето на бомбата, са облепени с хартия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1816 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
пепе

2014.03.14 | 08:27

4
той е .мамка му циганска

2014.03.14 | 08:27

3
Това не е ли Киро Циганина къде видяхте цаp?!?

2014.03.14 | 08:27

2
Stiga ste titulovali -car...kakav car moge da e toq mazen ciganin...izobshto zashto mu davate tova vnimanie...
ауу

2014.03.14 | 08:27

1
До къде са паднали драскачите за пари -да показват и зани мават хората с един крадлив циганин,ние на цигани сме се нагледали сложете си го вкъщи в рамка .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини