Йоско Костинбродски остава в следствения арест

  • 24 февруари 2014 16:56

  • 998
  • 0
Йоско Костинбродски остава в следствения арест
©

Софийският районен съд остави Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродски в следствения арест без мярка за неотклонение, предаде репортер на Novini.bg.

Прокуратурата искаше постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", тъй като според магистратите той е криминално проявен,повдигнато му е обвинение за тежко криминално престъпление, а има и опасност да се укрие. 

Обвинен е по 144 ал. 3 от НК, и по чл. 316, ал 1 от НК. Второто е за престъпление срещу личността, събрани са доказателства, че Йоско е отправил закана за убийство срещу прокурор Бранимир Славов.

Адвокатът му Илиян Василев, подчерта, че прокуратурата за поред път изпълнява политически поръчка на ръководство на МВР. "По делото няма събрани доказателства, които да доказват, че моят клиент е извършил и отправял заплахи за убийство. От година и половина той се намира в ареста. Двама от свидетелите, които дават показания, са защитени свидетели и не уточняват откъде имат информация,че той е отправял заплахи за саморазправа", категоричен е Василев. По думите му обвиненията са скалъпени и буквално обвинението се "изнасилва" от екип на националната полиция на Марио Николов и Алексей Василев. Защитникът му настоява съдът да не взима под внимание несъстоятелните доказателства на прокуратурата и незабавно да освободи неговият подзащитник. 

Йоско Костинбродски заяви, че се придържа към думите на адвоката си и иска да бъде освободен. Съдебният състав реши, че го връща в следствения арест като го оставя без мярка и смята, че по двете му обвинения няма достатъчно събрани доказателства.

Последвайте канала на

998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини