Постановиха 15 години затвор за банковия обирджия в Сливен

  • 19 февруари 2014 18:57

  • 1293
  • 2
Постановиха 15 години затвор за банковия обирджия в Сливен
©

Бургаски магистрати постановиха 15 години затвор за Стефан Петров, който преди три години влезе въоръжен в офис на "Инвестбанк" в Сливен, простреля охранител и взе шестима заложници.

Присъдата бе постановена от Апелативния съд в морския град, предаде БТА. Съдебният състав, председателстван от Яни Бахеванов,  акцентира върху завишената степен на обществена опасност, високата степен на вина и тежестта на квалифициращите престъплението елементи. Петров ще лежи при първоначално строг режим. Делото се гледа днес отново, след като Върховният касационен съд го върна на първата инстанция. Апелативните съдии потвърдиха присъдата на Сливенския окръжен съд, който призна Стефан Петров за виновен за опит за въоръжен грабеж. Сливенкият съд му наложи 12 години лишаване от свобода. Наказанието обаче днес бе увеличено с още 3 години. Петров трябва да изплати и 160 000 лева обезщетение на охранителя Станчо Станев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1293 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.04 | 19:21

2
съгласен съм че е справедливо наказан, но защо неговото наказание е такова, а на ония килъри-милъри и други подобни които доказано са убили по няколко човека, наказанията са направо смешни. пак ли има за кокошка няма прошка, за милиони няма закони

2014.03.04 | 19:21

1
Стигат му,простреляния обаче е половин човек,с минали и предстоящи операции.Да не говорим за преживяното от жените.Тази присъда е реална,за разлика от другите,които са убили повече хора,но са извадили късмет.Късметът е поради улики,няма кой да ги събере.Докато тоя екшън беше пред очите ни.

Добави коментар

Водещи новини