Мъж осъди община Русе заради потрошения си автомобил

  • 18 февруари 2014 07:53

  • 1202
  • 0
Мъж осъди община Русе заради потрошения си автомобил
©

Още 1600 лева излизат от бюджета на Русе, след като пореден пострадал осъди местната община заради улична дупка, информира "Монитор".

Мъжът пристигнал през юли м.г. със съпругата си в града, за да оформят документи за купуването на имот. На 19 юли към 11 часа тръгнал с автомобила си по улица „Васил Петлешков”. В опела били съпругата му и друга жена, която била представител на строителната фирма.

Шофьорът не виждал добре състоянието на пътната настилка заради паркирани от двете страни коли и движещ се пред него друг автомобил. В един момент опелът хлътнал в дупка до канализационна шахта и се ударил в капака й.

Заради инцидента се наложило семейството да остане още една нощ на хотел в града, а по-късно за ремонта на колата изхарчили над 1100 лева. Съпрузите решили да заведат дело срещу русенската община.

При изясняването на случая било установено, че дупката е образувана от слягане на асфалтовата настилка и пътната основа. Мъжът е карал с около 40-50 километра в час и не е нарушил правилата за движение.

Магистратите решиха, че общината трябва да плати на мъжа 1135,64 лева, както и 464 лева разноски по делото.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1202 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини