Тръгна делото за терена на джамията в Монтана

  • 11 февруари 2014 17:26

  • 1138
  • 3
Тръгна делото за терена на джамията в Монтана
©

Районен съдия Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в постанови, че са събрани достатъчно доказателства и даде ход на делото по исковата молба на Главния мюфтия на мюсюлманското изповедание срещу община Монтана за терена между сградата на І-во и VІ-то основно училище и джамията в града.

От страна на ищеца не се яви представител. Адвокат Красимир Руев е изпратил молба до съда, че поради обективни причини не може да присъства. С нея той моли да се даде ход на делото и не възразява срещу заключенията на съдебно-техническата експертиза.

От страна на община Монтана адвокат Борис Цветков пледира, че предявения иск от мюсюлманското изповедание е неоснователен и недоказуем. Той оспори представените от ищците документи - разписка, решение на Софийски градски съд и списък на вакъфските имоти в гр. Фердинанд. Разписката за предаването на верския архив на мюсюлманското настоятелство в Монтана на Централен държавен архив е без номер, печат и подписи на лицата, които са го предали.

Решението на Софийски градски съд е решение за протоколоприемане, а не за правоприемане, заяви Цветков. Според него Главният мюфтия не е представил доказателства, че е легитимен представител на мюсюлманското настоятелство в Монтана. Има съмнения и за автентичността на списъка на вакъфските имоти в гр. Фердинанд. Освен това няма доказателства за това, по какъв начин е придобит имота. Ищците не са представили доказателства, че е спазен реда на законите след Освобождението през 1878 година.

Последвайте канала на

1138 3

Коментари 3

Добави коментар

2014.02.13 | 02:38

3
Как може да настояваш за право на собственос върху земя която някога е придобита чрез военно престъпление?...Нищо принадлежало винаги на българи и България не може да принадлежи на други.
РЕФЕРЕНДУМ

2014.02.13 | 02:37

2
ДА ПРЕМАХНЕМ ДПС ОТ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ
VASIL VASILEV LI4EN AS.

2014.02.13 | 00:02

1
ZASHTO GI TbRPIME , NARODA NE VI ISKA V PRAVITELSTVOTO, KRAINO VREME E DA SI IDAT V SVOQTA DbRJAVA........

Добави коментар

Водещи новини