Куцкова: Има нужда от дисциплина в правосъдието

  • 06 февруари 2014 18:30

  • 1239
  • 0
Куцкова: Има нужда от дисциплина в правосъдието
©

Ако бъде направен референдумът ще има повишаване на избирателната активност, което ще бъде добра, заради по-голямата представителност. Нека да го направим, за да видим какво ще кажат хората. Това, че мажоритарното гласуване е лошо не е аргумент. Темите поставени от президента са важни и трябва да се обсъдят. Това каза юрист Екатерина Михайлова. Аз искам да има референдум, каза съдия Нели Куцкова.

Винаги е имало инспекторат към ВСС, който контролира как се върши работата в съдебната система, отбеляза съдия Нели Куцкова. Тя беше категорична, че главен съдебен инспектор трябва да има, защото има нужда от дисциплина. Според нея този орган трябва не само да посочва проблемите, но и да дава решения. Ние от Съюза на съдиите настояваме парламентът, който избира главен съдебен инспектор да избере квалифициран човек. Аз съжалявам за неуспешния опит около съдия Тенева, защото тя беше очернена. Когато си съдия винаги настъпваш нечии интереси. От една страна обществото има право да знае истината, но от друга не трябва да се опозорявани хора.

Българските политици, както и органите на съдебната власт трябва да изпълнят предписанията на ЕК. трябва да има прозрачност, ясни критерии, кандидатите да се проверяват детайлно. Сега не е така, отбеляза Михайлова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини