Експерт: Затворите няма да станат по-пълни с новия НК

  • 06 февруари 2014 07:57

  • 2658
  • 2
Експерт: Затворите няма да станат по-пълни с новия НК
©

Затворите няма да станат по-пълни с новия Наказателен кодекс. Не знам защо се вдигна такъв шум около промените. Това заяви в сутрешния блок на БНТ д-р Стоян Стойков - преподавател по наказателно право в СУ и участник в работната група, изготвила проекта.

Въвеждат се тежки наказания за престъпления срещу публичните финанси, което е нещо ново. Предвиден е и нов раздел за злоупотреби с еврофондове. С него наказанията за такива престъпления ще бъдат по-строги, съобщи експертът.

Той успокои, че няма да се влиза в затвора за нерегистрирани вещи на възраст над 50 години, каквито твърдения се появиха в публичното пространство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2658 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.20 | 11:58

2
Престанете да пишете "д-р" пред имената на комплексари, преписали една проста дипломна работа и защитили някакъв безсмислен докторат. Всеки втори е такъв или пък професор. Ами идете този да ви постави диагноза и да Ви оперира. Щото аз Ви я поставих, но малоумие не оперирам.
Men

2014.02.08 | 20:37

1
Ти ли го писа малоумно парче- "Не знам защо се вдигна такъв шум около промените." Защото е накадърен и пълен с абсурди затова.

Добави коментар

Водещи новини