Задържани с цигари без бандерол остават в ареста

  • 24 август 2011 16:20

  • 1703
  • 0
Задържани с цигари без бандерол остават в ареста
© Булфото

Четиримата задържани във връзка с досъдебното производство, образувано в ОДМВР – Велико Търново за притежание и разпространение на акцизни стоки, без бандерол остават в ареста за 72 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Велико Търново.

Вчера от служители на секторите „Криминална полиция”, „Икономическа полиция”, „Досъдебно производство” и БНТЛ при ОДМВР-Велико Търново и служители от РУП – Велико Търново бе извършен оглед на л.а. „Рено Лагуна”, собственост на С. С. на 25 години от Велико Търново, управляван от С. В. на 52 години и паркиран пред гаража на ул. „Полтава” № 3, в който при извършено претърсване и изземване бяха намерени и иззети 11 000 кутии с цигари. При последвали оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия в склад на „Вачев Табак” на ул. „Мармарлийска” във Велико Търново бяха задържани и 48-годишната му съпруга Ц. В. от Велико Търново, 25-годишният му син С. С. от Велико Търново и 21-годишният му племенник С. С. от с. Джулюница.

Четиримата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебното производство. Предстои да бъде внесено искане в Районен съд – Велико Търново за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража” и на четиримата.

По информация на полицията семейството е изградило стабилна схема за търговия с цигари, без бандерол. В началото на тази година срещу С. В. бе образувано досъдебно производство за същото престъпление. Тогава той обжалва заповедта си за арест и съди Областната дирекция на МВР. Преди около месец в РУП – Горна Оряховица и срещу сина е образувано досъдебно производство за търговия с акцизни стоки, без бандерол.

По първоначални данни предотвратените щети за бюджета при вчерашната акция възлизат на над 80 000 лв. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

1703 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини