Депутат от ГЕРБ дава на прокурор музикален фестивал

  • 24 август 2011 15:27

  • 763
  • 0
Депутат от ГЕРБ дава на прокурор музикален фестивал
©

Плевенският депутат от ПП ГЕРБ Ивелин Николов внесе сигнал в Окръжна прокуратура, в който настоява да бъде проверена процедурата по провеждането на обществената поръчка за организиране на национален музикален фестивал "Златен Арлекин". Същият сигнал народният представител ще отнесе до главния прокурор, до НАП и Комисията за конфликт на интереси. Повод за това са публикации в медиите за проблемите, съпътстващи фестивала "Златния Арлекин" и третия неуспешен опит на кмета и мнозинството в местния парламент да променят културния календар, на извънредна сесия.

Като народен преставител настоявам да бъде проверена процедурата по обществената поръчка, в която има заобикаляне на Закона за обществени поръчки, поясни Николов. Трябва да се изясни как от първоначалните 40 000 лева сумата в последствие е нарастнала до 209 000 лева, настоя народният представител. Според него трябва да бъдат проверени и длъжностните лица, сключили този договор, и ако има нарушения да бъдат отстранени от длъжност до приключване на разследването. Той настоя още на фирмата, изпълнител на договора, да бъде направена ревизия 10 години назад. Според него трябва да бъде потърсен отговор и на въпроса, какво е наложило общински фирми като "Тибор" и ДКЦ 2, да се рекламират чрез този фестивал.

"Видя се, че мнозинството на кмета Зеленогорски се пропука макар и в края на мандата му и се радвам, че има хора от неговата политическа група, които не подкрепят тези действия", коментира Ивелин Николов. Той бе категоричен, че време да се сложи край на безобразията, които се вършат в последните години в общината, "подпечатани" с мокрия печат на мнозинството в ОбС.

Последвайте канала на

Novini.bg
763 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини