Организаторът на фалшивата екскурзия до Малдивите остава в ареста

  • 24 август 2011 09:06

  • 3593
  • 0
Организаторът на фалшивата екскурзия до Малдивите остава в ареста
©

Окръжен съд Пловдив остави в ареста Венелин Качаков по обвинение за измама в големи размери чрез сайт за колективно пазаруване.

Решението на съда е било обявено късно вчера. Качаков е сочен за организатор на престъпната схема за фалшиви екскурзии до Малдивите и остров Корфу. Съдът прецени, че Качаков може да се укрие или да извърши друго престъпление, ако му се вземе друга мярка.

В ареста остават и Георги Христов, собственик на пловдивската фирма, предлагала екскурзии, както и Георги Пасев, който е обучавал служителите на фирмата. Качаков е бил задържан от полицаите, докато е подготвял документи за международен паспорт на 2-годишния си син заедно със съпругата си. Христов пък бе задържан на летището в София, след като сам се е предал, информираха от полицията. Георги Христов бе обявен за общодържавно издирване.


Пловдивската фирма измами над 220 души, предлагайки екзотични екскурзии, чрез закупуване на ваучери и самолетни билети на електронния сайт. Парите са били превеждани по банков път. По-късно те са били изтеглени, а офисът на фирмата - закрит.


Престъплението е извършвано в съучастие, казаха от прокуратурата.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
3593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини