Бащата на жестоко убитата Яна: Хуманно ли е убиецът й да продължи да живее?

  • 21 януари 2014 10:48

  • 2222
  • 4
Бащата на жестоко убитата Яна: Хуманно ли е убиецът й да продължи да живее?
©

"Възмутен съм от отпадането на наказанието доживотен затвор без замяна за убийците", заяви пред "България Днес" Явор Кръстев, баща на жестоко убитата Яна.

Подсъдим за смъртта на 28-годишната студентка е Николай Русинов-Чеци.

"До последния си дъх ще се боря убиецът на Яна, който и да е той, да получи най-тежкото наказание. То не може да бъде различно от смъртна присъда, каквато в България вече не съществува. Моята воля е, след като се докаже 100 процента вината на убиеца, той да получи най-тежкото наказание. Искам да присъствам на изпълнението му, за да съм сигурен, че е отишъл там, където е детето ми", непоколебим е в позицията си Кръстев.

Почерненият баща е категоричен, че е абсолютно несправедливо отпадането от НК на най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна.

"Оправдават се, че тези присъди били нехуманни. Хуманно ли е деца и възрастни хора да бъдат убивани, насилвани, ограбвани, а виновните за това да прекарат по 15-ина години в затвора и после да излизат на свобода? Защото, след като излежат по толкова, имат право да искат помилване. Хуманно ли е убиецът на дъщеря ми да продължи да живее, след като е отнел живота й? Хуманно ли е аз да го срещна на улицата?", възмущава се Явор Кръстев.

Той е категоричен, че трябва да се направи референдум с един-единствен въпрос: За или против смъртното наказание?

Последвайте канала на

Десислава Станева
2222 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
един излаган измамен и унизен Мъж

2014.03.17 | 22:24

4
за да се стигне до убииство надали 28г.студентка си е стояла на д-то си.не оправдавам убиеца на жената но понякога когато законите в някои ситуации са несправедливи и неравноправни и дори за някои престапления няма закони се стига до подобни инциденти.
Батко

2014.01.22 | 20:20

1
Викаш студентката виновна, че е изнасилена и убита по особено жесток начин. Сериозна логика извади, сцепи мрака направо. Вярно че ако отидеш до затвора ще ти кажат че там е пълно с невинни хора, и като си помисля колко такива "невинни" има на свобода може и да се релокирам с цялото си семейство от тази държавица.
милан

2014.01.22 | 20:20

3
прав е човека
Батко

2014.01.22 | 20:20

2
Лично познавах момичето! Няма такива филми, отпадне на доживотен затвор без подмяна. Убийството на човек умишлено по особено жесток начин заслужава точно това. И нека преди някой да ме оплюе да се замисли дали той би се почуствал приятно ако неговото дете си замине по такъв жесток начин?!? Хайде да не ставаме държавица в която всеки убива и изнасилва както и когато си поиска.

Добави коментар

Водещи новини