3,4 г. в затвор ще лежи убиецът на приятеля си при зверска катастрофа с влак

  • 18 януари 2014 17:31

  • 1471
  • 0
3,4 г. в затвор ще лежи убиецът на приятеля си при зверска катастрофа с влак
©

Три години и четири месеца в затвор ще лежи 25-годишният Стефан К., който уби приятеля си при зверска катастрофа с влак, пише "Труд".

Решението е на Бургаския апелативен съд от 9 януари т.г.

Трагедията се случи на жп прелез край сливенското село Гавраилово, като същата нощ в смазания автомобил "Фолксваген" пътували четири момчета. От удара с локомотива пострадаха тежко две от тях, едното е на 19 години, а другото на 22.

На 11 март м.г. Тогава приятелите Д.С. и С.Й. се срещнали в центъра на с. Баня и изпили по няколко бири и решили да отидат на гости в Стефан. Към полунощ им доскучало и Стефан предложил да посетят техни приятели в съседното село, въпреки че бил пиян и нямал книжка. Той взел автомобила на баща си и подкарал към съседното село, като по пътя качил и трети приятел - С.И. В един момент забелязал, че горивото е на привършване и решил да зареди на бензиностанция в село Гавраилово.

Около 00:30ч. те наближили жп прелеза на междугарието и трябвало да го пресекат. Стефан карал с 5 км/ч, на прелеза имало звукова сигнализация и двете последователно мигащи червени светлини били включени, това изрично забранява преминаването му.

Стефан обаче не спрял. Той натиснал газта, а в същото време странично се задавал влак с 51 км/ч, който буквално се врязъл в задната лява част на автомобила. Влакът спрял след около 255 метра.

Ударът засегнал возещия се на задната седалка С.Р.Й. Той получил тежка травма на главата, гръдния кош, корема и крайниците и изпаднал в остро шоково състояние. Въпреки животоспасяващите операции, той починал на 24 март 2013 г.

Другото момче - С.К.И. е загубил далака си, получил сътресение на мозъка, протекло с пълна загуба на съзнание. Черният му дроб бил разкъсан. Младежът останал инвалид с левия крак.

Стефан бил отведен в болнично заведение, където му била взета кръвна проба за наличие на алкохол в кръвта. Алкохолната концентрация била 0,57 на хиляда.

Пияният шофьор без книжка решил, че наказанието му е несправедливо и обжалвал присъдата на Сливенския районен съд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини