Крокодила с четвърто обвинение

  • 20 декември 2013 19:24

  • 2564
  • 2
Крокодила с четвърто обвинение
©

Емил Милев-Крокодила вече е с четвърто обвинение. Този път спецпрокуратурата го подвела под отговорност, че е бил бос на банда за грабежи от 2004 г. до ареста му през ноември тази година. Както е традиционно напоследък и това обвинение му е повдигнато минути, след като съдът го пусна от ареста по друго обвинение за грабеж заради липса на доказателства.

Късно вечерта в четвъртък Софийският районен съд освободи Крокодила без мярка за неотклонение по обвинението, че през юли 2010 г. маскиран нахлул в бензиностанция "ОМВ" в София и задигнал 5440 лв. На заседанието стана ясно, че прокуратурата разполага с анонимна свидетелка, която е заявила, че по стойката, телосложението и походката познала в един от нападателите Крокодила. Разпитан бил и полицай, който идентифицирал Милев по запис от охранителна камера в бензиностанцията, пише Труд.

Съдия Мирослав Петров обаче посочи, че разпознаването по осанка е недопустимо. Освен това анонимната свидетелка говорела за двама грабители, а останалите очевидци за трима. Двама от тях посочили, че един от нападателите изкрещял: "Всички на земята". Анонимната свидетелка пък била категорична, че нападателите не говорили изобщо. Разпознаването от полицая пък било оборено от техническа експертиза, според която на видеозаписите се виждали отдалечени "дребни фигури с качулки и маски" без индивидуални белези.

Въпреки решението на съда, Крокодила не напусна килията. Когато бил свален в конвойната на съда, му било връчено новото обвинение, че е бос на банда за грабежи.
Милев бе заловен в края на ноември след 4 години издирване от МВР. Първо му бе повдигнато обвинение, че е прибрал 1470 лв. от бензиностанция в Бухово, но когато съдът го пусна, веднага бе задържан за грабеж на 215 000 лв. от ОББ в Студентския град. Когато съдът го освободи и за това обвинение, му бе повдигнато ново - за удара в ОМВ.

Последвайте канала на

2564 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.27 | 12:47

2
Нагласена работа е това , полициата взе се по често да скалъпва истори на рецевидисти за да може да си прикрива не успехите .
URKO BUNOVO

2013.12.22 | 18:51

1
GEIZO I NEGO KAKVO SE PRAVI NALI SA TERIKATI MI6OCI

Добави коментар

Водещи новини