Старозагорският окръжен съд: Ески джамия остава музей

  • 19 декември 2013 14:18

  • 1042
  • 3
Старозагорският окръжен съд: Ески джамия остава музей
©

Старозагорският окръжен съд е отхвърлил иска на Мюсюлманското изповедание за Ески джамия. Ответник по делото бе Областният управител на Стара Загора. Съдът прие, че искът за собственост, който Мюсюлманското изповедание предявява е ноеснователен, пише "inews.bg".

Преди решението на съда хората в Стара Загора организираха няколко протеста с настояване джамията да запази статута си на "музей на религиите".

"Това си е паметник на културата. Не случайно е ремонтиран с държавни пари. В един момент да не се окаже, така че ремонтираното с държавни пари, да се превърне в частна джамия на мюфтийството", каза при един от протестите Петър Георгиев.

Районният мюфтия на Хасково Турхан Хасан заяви, че Ески джамия е принадлежала на турската мюсюлманска община и сега искат да си я върнат, за да я направят действащ молитвен храм.

"Ние не сме против музея. Нека е действаща джамия и музей. Това на вас какво ви пречи, ако е джамия? Има такива примери, мога да ви дам в Шумен, "Томбул джамия", където е музей на културата и е действаща джамия", каза той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1042 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
do upravliavashtite

2013.12.19 | 19:32

3
TOVA KOETO SE SLUCHVA V MOMENTA V BALGARIA E ABSURDNO.VZEMETE ADEKVATNI RESHENIA PO NAI BURZIA NACHIN,ZASHTOTO PROCESITE STAVAT NEOBRATIMI - ZAKON SRESHTU VSIAKAKVI PRETENCII NA MIYFTIISTVOTO /TURCIA /ZA IMOTI V DARJAVATA NI.TA TOVA SA PRETENCII ZA POLOVIN BALGARIA GOSPODA-DRUGARI.

2013.12.19 | 17:03

2
afferim, mashalla, evalla,ashkousun
afaf

2013.12.19 | 17:03

1
skapan sait !!!! trie neudobnite komentari i ostavq samo tezi koito gi udovletvorqvat F**K you !!!

Добави коментар

Водещи новини