Извънредна проверка в спецпрокуратурата

  • 18 декември 2013 16:16

  • 3707
  • 2
Извънредна проверка в спецпрокуратурата
© Булфото

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ започва извънредна проверка в Специализираната наказателна прокуратура. Единодушно и без дискусия членовете на Съвета подкрепиха предложението на Етичната комисия. Инспекцията започва проверка след две писма на работещи в магистратурата срещу началника й Светлозар Костов.

Председателят на Етичната комисия Ясен Тодоров коментира, че на място трябва да се проверят как са разпределяни делата на прокурорите, има ли неравномерно натоварване и дали е пренебрегван принципът за случайно разпределение, предаде БТА.

Резултатът от проверката ще бъде използван от Етичната комисия, за да бъде решено дали Светлозар Костов да бъде предложен за наказание. Няколко пъти вече той беше изслушван на заседания на комисията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.12.19 | 12:27

2
работещи в магистратурата а? Къде се намира тази магистратура и с какво се занимава? И докога ще продължаваме с тези анонимни писма, защо се работи от тях, страхуват ли се да застанат с имената си? Защо се обръша по-голямо внимание на анонимки отколкото на реални сигнали от хора заставащи с името си? Или просто се работи по сигнали срещу неудобни хора и по сигнали поръчани от властта?

2013.12.19 | 06:24

1
Много притискал престъпниците.

Добави коментар

Водещи новини