Спецсъдът отново отложи "Палките"

  • 16 декември 2013 14:50

  • 1130
  • 1
Спецсъдът отново отложи "Палките"
©

Делото „Палките” отново беше отложено от Специализирания съд. Това каза адвокатът на част от обвиняемите по делото Иван Главчев. Той уточни, че основна причина за отлагането на делото е отсъствието на голяма част от защитниците на пътните полицаи.

Призоваването им стана без да бъде съобразено с ангажиментите на адвокатите. „Имаше депозирани молби за отлагане, но въпреки това не бяхме уведомени, а се разходихме до София, за да може да 5 минути делото да бъде отложено за 17 февруари 2014 година. Освен това, по делото няма нищо ново. Само на обвинителния акт е сложена дата, което беше задължително да стане. Възраженията ни, по отношение на други неточности, като подсъдност, участие в организирана престъпна група и други, не са взети под внимание”, каза Главчев.

По делото „Палките” подсъдими са 10 пътни полицаи, които бяха задържани при операция на автомагистрала „Тракия” на 8 юни 2011 година. Осем от тях са от Пазарджик, двама от Пловдив. Срещу тях, са повдигнати обвинения за участие и ръководене на престъпна група и вземане на подкуп. Според обвинението, те укривали парите в полицейските палки, което даде и името на операцията по задържането им, пише "Фокус".

Последвайте канала на

1130 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.17 | 17:05

1
Добре де,от 8юни 2011г.до сега как чак сега се гледа това дело.Вижте другите новини за тоя случай,били рекетираща група,крили са парите в палките.На някои им се вижда малка сума 20-50лв.,но колко водачи спират на ден,че и мобилна връзка си имат,кой,кога и къде да спират.Ако това незаконие е от години?Пак ще се отложи и това дело и нищо,водачите дали,имали са пари.

Добави коментар

Водещи новини