Съдийка спасява синовете на полицейски и охранителен шеф

  • 13 декември 2013 22:04

  • 4747
  • 19
Съдийка спасява синовете на полицейски и охранителен шеф
©

Районният съд в Сандански скандално излезе с оправдателна присъда по дело срещу двама младежи, извършили жесток побой на 8 декември. Срещу тях беше повдигнато обвинение за дребно хулиганство, но съдийката се позова на сбъркана дата в полицейски документ и ги отърва от наказание, информира в. Труд.

Техническият гаф остави без правосъдие двама бизнесмени от Сандански, пребити от младежите. "Според правото не можеш да съдиш някой два пъти за едно и също нещо", коментира техен адвокат. Екшънът се разиграл на 8 декември около 9,40 ч. Тогава собственикът на шивашка фирма Илия Георгиев и Бисер Чорбаджийски - собственик на транспортна фирма, седнали в ресторант да закусят. Там били и двама младежи - Боян Петров и Владимир Димитров, които се подкрепяли вероятно покрай студентските гуляи. Боян е син на бившия шеф на криминалната полиция, а Владимир - син на собственик на охранителна фирма.

От персонала не чули някакъв шумен скандал между тях. Но видели Боян и Владимир да излизат от ресторанта, а след малко да се връщат с боксове в ръцете. Те нападнали яростно двамата бизнесмени, които си седели на масата. Първо единият ударил Чорбаджийски в главата, рукнала кръв. След това Владимир нападнал в гръб с бокс и Георгиев. Ударите се заредили един след друг. Ужасени от побоя, сервитьорите извикали полиция и линейка на Спешния център. Двамата бизнесмени били закарани в болницата, където обработили раните им. След като били пуснати за домашно лечение, двамата си извадили медицински свидетелства за побоя.

Полицията бързо издирила и задържала побойниците, защото престъплението им било заснето от камерите в ресторанта. В Районния съд в Сандански стартирало дело по Указа за борба с дребното хулиганство. Голямата изненада дошла, когато съдия Елена Дончева прочела оправдателна присъда с мотива, че младежите не са извършили престъпно деяние на регистрираната от полицията дата 9 декември. Разследващият полицай Угринов написал, че инцидентът е станал на 9 декември.

"Съдия Донева се е произнесла, защото няма как по закона да върне делото, а на 9 декември побой не е имало", обясни шефката на Районния съд в Сандански Николина Бузова. "Колежката е консумирала буквата на закона. И да е имало нещо, то е станало на 8 декември", коментира магистрат, пожелал анонимност. От полицията не коментираха дали грешката в датата не е допусната нарочно, за да се услужи на бащите на младежите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4747 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2015.02.18 | 07:40

19
предполагам че двамата бити бизнесмени ще им платят подобаващо ...но да мине малко време
starija hush

2013.12.17 | 06:25

18
Da obzalvat re6enieto na po gorna instancia.Da gi sadat za naneseni telesni povredi.Da sadat policiata za fal6if report.Da sadat sadikata za podkup I zamitane na faktite I svidetelite.
AJ4A

2013.12.17 | 06:21

1
Те хубаво ще съдят, ама КОЙ да ги осъди - колегите и колежките на съдийката ли?????? По-добре да съдят България в международния съд, че рано или късно ще дойде денят, в който подобни магистрати ще понесат цялото бреме, което са стоварили върху народ и Родина с подобни свои актове!!!!!
AJ4A

2013.12.17 | 06:25

17
В нормална държава вече щеше да има образувано досъдебно производство срещу организирана престъпна група, която използва познанията си в областта на правото, както и служебното си положение, за да оттърве от наказателно преследване престъпници!!!! Ето това се нарича МАФИЯ!!!! Ето заради такива факти всички досегашни политици трябва да бъдат пратени в забвение и пенсия, че никой не си е мръднал пръста МАФИЯТА ДА БЪДЕ СЪСЕЧЕНА ВЕДНАЖ И ЗАВИНАГИ!!!!
kulii

2013.12.17 | 06:25

16
manafi takiva samo anadolski biznesmen da gi ASHLADISA
ззз

2013.12.17 | 06:24

15
има лесно да се намери виновника за грешката и да се накаже ,а делото да се поднови
...

2013.12.17 | 06:24

14
такова ''правосъдие'' може да ''впечатли'' някой чужденец но не вярвам да е направило впечатление на някой,живеещ поне няколко години в България...за съжаление
пфффф

2013.12.17 | 06:24

13
какво значение има ,че е сгрешена датата???ДА СЕ ПОПРАВИ-ФАКТ е,че двамата ''еди кои си синчета'' са извършили ПРЕСТЪПЛЕНИЕ-има записи/има и свидетели-ае тези ''вратички'' в закона да не действат при очевидни факти за престъпление
абсурд...истан

2013.12.17 | 06:23

12
докато има ''сина на тоя/оня'' така ще е-ако не е ''объркана'' датата ще е не в 9.40ч.,ами в 9.42.....
чупакабра

2013.12.17 | 06:23

11
Тази съдийка се е чудила за какво да се хване са да оправдае "нашите момчета" . Повече от ясно е че е била допусната техническа грешка ,която с нищо не променя фактическата обстановка . Бизнесмените ,не трябва да губят време , а незабавно да обжалват ,а заради такива съдийки / завършили право в Благоевград / България я съдят в Страсбург.
dfgdfg

2013.12.17 | 06:23

10
Честито! Другия път пак гласувайте за олигофрена станишеф и продажната курва болен

Добави коментар

Водещи новини