Бившият шеф на "Напоителни системи": Жертва съм на политическа поръчка (видео)

  • 11 декември 2013 16:59

  • 2632
  • 5
Бившият шеф на "Напоителни системи": Жертва съм на политическа поръчка (видео)
©

Софийски районен съд отказа да промени мярката за неотклонение на Георги Харизанов, бивш шеф на "Напоителни системи", предаде репортер на Novini.bg.

Припомняме ви, че днес рано сутринта в СДВР постъпи постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Харизанов в съда. От прокуратурата заявиха, че има опасност обвиняемия да напусне страната и поиска мярката му да бъде заменена със задържане под стража. Държавното обвинение предостави като доказателства показанията на таен свидетел. Въпросният свидетел твърди, че в частен разговор, в софийско кафе, Харизанов е заявил, че иска да ходи при негрите. От съда отказаха да приемат доводите на прокуратурата. Според Софийски градски съд Харизанов не е нарушил по никакъв начин наложената му мярка, не е сменял адреса си без уведомление и винаги, когато е бил привикван на разпит се е явявал. Така мярката на Харизанов остава "подписка" и забрана да напуска пределите на страната. Решението на съда може да бъде обжалвано пред Софийски градски съд.

Самият Харизанов заяви пред съда, че никога не е имал намерение да напуска страната и е жертва на политическа поръчка. Той не отрече за срещите в софийско заведение, но обясни, че те са свързани със семейния бизнес. "Да. Посещавал съм въпросното заведение в София и съм се срещал с Димитър Найденов. Той е преподавател по реклама в Софийския университет и съм се консултирал с него относно рекламната ни агенция", каза Харизанов. Той обясни, че в момента с жена му са в процес на медицински процедури по създаване на поколение и няма никакво намерение да бяга от България. На излизане от съда Харизанов заяви пред журналистите, че съжалява за изгубения ден и отново повтори, че е жертва на политическа репресия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2632 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ПОДКРЕПА

2013.12.24 | 11:15

5
Не съкращавайте кадрите на Напоителни Системи. Разкарайте дъртия вампир Маргарита Янчева. Пенсионерка от три години и дои предприятието на граждански договор. Защо управлението си затваря очите и харчи пари напразно.

2013.12.12 | 22:19

4
харизанов розов гербав педал.

2013.12.12 | 22:19

3
Тоя боклук георги харизанов е една от герберските калинки без диплова
123

2013.12.12 | 02:13

1
Защото е простак до мозъка на костите си.

2013.12.12 | 02:14

2
Не уважаеми,не е простак,а умен и хитър.Въпреки липсата на много пари от касата му,чак след няколко години намират негови отпечатъци/как не са открити веднага?/,сключването на неизгодната сделка за 100 000т.скраб с Ганчев и Чеглайски,нанесена голяма вреда на финансовото състояние на дружеството,ами присъдата за изнудване и влязла в сила присъда 2г условно/явно добри адвокати има/ и 3г изпитателен срок и 1000лв.глоба,ами 9км откраднати тръби от РУСЕ.И ИЗВОДА ОТ СЪДЕБНАТА ВЛАСТ,ЧЕ СА НАНЕСЕНИ ЩЕТИ НА ''НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ''.Вярвате ли ще бъде осъден или пак условно?

Добави коментар

Водещи новини