ВСС изслуша Светлозар Костов заради сигнал от негови подчинени

  • 09 декември 2013 16:27

  • 1069
  • 0
ВСС изслуша Светлозар Костов заради сигнал от негови подчинени
©

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет изслуша председателя на Специализираната наказателна прокуратура Светлозар Костов, информира БНР.

Той е заплашен от дисциплинарно производство заради сигнали от негови подчинени, несъгласни със стила му на управление.
Костов разговаря около два часа със съдебните кадровици. Комисията очаква до следващия понеделник важни документи, преди да вземе окончателното си решение.

Обичайно словохотлив, днес Костов беше крайно кратък: "Нали вече обявихте, че Съветът е взел решение за дисциплинарно производство".

И все пак той даде знак, че когато всичко приключи, може да обяви и своята гледна точка: "Върви проверка. Предоставил съм писмени документи, говорил съм на Съвета. Това, което имам да кажа, съм го казал. Не се притеснявам. Нека да мине проверката. След като нещата са стигнали дотук, ще говоря, когато приключат".


Проверката срещу Светлозар Костов, който е и прокурор по така нареченото дело "Октопод", започна след катастрофалното му участие в конкурса за шеф на Специализираната апелативна прокуратура, където загуби с 19:0. Той се обяви за жертва на промяната в конюнктурата в държавата и прокуратурата и обвърза атаката срещу себе си с опита да бъде отстранен от делото срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

Междувременно колегите му от двете спецпрокуратури затрупаха ВСС с писма срещу авторитарния му стил. Именно те станаха повод за проверката на Етичната комисия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини