Съдията: Горсов е добър баща

  • 19 август 2011 08:29

  • 1849
  • 4
Съдията: Горсов е добър баща
©

Красимир Горсов получи условна присъда от 2,5 години. На въпроса дали е справедлива присъдата, в сутрешния блок на Btv довори съдията по делото Мирослава Тодорова.

Това, което съдът казва, е че не е установено точно колко пари той е загубил на хазарт. Няма никакви доказателства каква е точната сума изхарчени пари. Тези пари се приемат като една сума, чието предназначение е да отидат за лечението на Мануела, каза Мирослава Тодорова.

"Според обвинението трябва да се установи дали тези пари отиват по предназначение. Според прокуратурата една част са отишли, друга част - не. Дори да не е уточнено каква част от парите са отишли за лечение, факт е, че пари, предназначени за лечение, са отишли за хазарт. Обвинението е подало някакви факти, а съдът влиза решение върху тези факти", уточни тя.

По думите й според закона има голямо значение каква е изхарчената сума, а тъй като тя не е установена, затова присъдата е такава. От съществено юридическо значение е каква е точната сума, каза съдия Тодорова.

Законът изисква да са причинени значителни щети, а според съдебната практика това са 14 работни заплати. При определяне на наказанието какво сме взели предвид - тази проява е инцидентен акт, защото Горсов е с чисто съдебно минало, добър родител е, грижовен баща и ако бъде пратен в затвора, няма да е полезен на дъщеря си, заяви Тодорова.
 

Последвайте канала на

1849 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2011.08.23 | 13:46

4
Ама изключително загрижен баща е той. Решил е даже да "увеличи" даренията за лечението на дъщеря си с хазарт... орден Стара планина заслужава...
ан

2011.08.23 | 13:45

3
Да, така е! Той трябва да е пример за всички татковци как да се справят с трагедиите в семейството. Трябва да се напише наръчник "Как чрез милостинята да намерим щастието си и да сме невинни и праведни" Браво на човека! Релаксирал е и страхотно изглежда...като филмова звезда е!/кой казва, че има дете.../
АБВ

2011.08.23 | 13:45

2
Съдията в панделата.

2011.08.23 | 13:45

1
Боже! Боже! И съдията седи на една пейка с "грижовният баща" Поредната гавра, дори с дарителството!

Добави коментар

Водещи новини