Съдът даде ход на делото "Килърите", Цветанов няма да бъде призован като свидетел

  • 21 ноември 2013 12:14

  • 1583
  • 0
Съдът даде ход на делото "Килърите", Цветанов няма да бъде призован като свидетел
©

Варненският апелативен съд днес даде ход на делото "Килърите". Той остави без уважение искането на защитата на подсъдимите за отвод на Ася Петрова като наблюдаващ прокурор на процеса, предаде БТА.

Съдът прие седемте писмени доказателства, представени по делото от обвинението и отхвърли по-голямата част от исканията за събиране на гласни доказателства, направени от защитата на подсъдимите. Сред хората, които адвокатите искаха да бъдат призовани като свидетели, бяха бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, комисарят от ГД БОП Валентин Цоновски, Алексей Петров и Сретен Йосич. Според съда има достатъчно писмени доказателства, събрани във връзка с обстоятелствата, които защитата поиска да бъдат изяснявани допълнително. Съдът допуска изготвянето на нова съдебно-финансова експертиза, която да изясни взаимоотношенията между подсъдимия Георги Вълев и Румен Рачев. Вещото лице трябва да я подготви най-късно до 1 февруари 2014 година. Съдът допусна до допълнителен разпит двама свидетели, които ще бъдат доведени на следващото заседание. Освен това ще бъде направена актуална справка в Дирекция на полицията в София за издирването на свидетел, който също трябва да бъде призован да се яви в залата.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за три убийства, изнудвания, палежи. По това дело Шуменският окръжен съд е произнесъл доживотни присъди на Стоянов, Костов и Вълев, Попов е с присъда от 17 години затвор, Стойнев - с 15 години и Атмаджов - с 4 години лишаване от свобода.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1583 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини