Адвокатите на "Килърите" искат отвод на прокурор Ася Петрова

  • 19 ноември 2013 16:50

  • 4210
  • 5
Адвокатите на "Килърите" искат отвод на прокурор Ася Петрова
©

В следобедното заседание по делото срещу групата на „Килърите” адвокатите на подсъдимите се обединиха около искането за отвод на прокурор Ася Петрова от процеса пред втората съдебна инстанция, съобщава "Петел".

Защитата счита, че командироването на прокурор Петрова пред Варненския апелативен съд не е мотивирано от Главния прокурор. С нейното явяване се отнема възможността на апелативната прокуратура да провери дали в хода на досъдебното производство са били извършени редица процесуални нарушения, счита защитата на подсъдимите.

Малко по-рано днес адвокатите на единия от подсъдимите по делото "Килърите" Петър Стоянов-Сумиста, поискаха от Варненския апелативен съд като свидетел по процеса да бъде призован и бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. Според адвокатите Цветанов трябва да изясни как и защо е тиражирал пред медиите информация, че Стоянов е извършил убийства, както и да отговори на въпроса дали двамата са се срещали във Варна и за какво са разговаряли.

Защитата поиска още като свидетел по делото да бъде призован комисар Валентин Цолевски. Той трябва да отговори дали е имал нарочни контакти със свидетели по процеса и дали, докато делото е било пред първата съдебна инстанция в Шумен, ежедневно е контактувал с прокурор Ася Петрова.

В края на миналата година след 50 заседания и разпит на близо 150 свидетели Шуменският окръжен съд наложи три доживотни присъди без право на замяна на Петър Стоянов, на Васил Костов и на Георги Вълев. Останалите от групата на "Килърите" - Янко Попов, Райчо Стойнев и Петър Атмаджов, получиха по-леки присъди. Попов бе осъден на 17 години затвор, Стойнев - на 15, а Атмаджов - на 4 години лишаване от свобода.

Присъдите бяха издадени за убийствата на Борислав Георгиев - изпълнителен директор на "Атоменергоремонт", на търновския адвокат Петър Лупов и на шуменския бизнесмен Румен Рачев. Престъпната група бе осъдена също за палежи, побои, лихварство и за притежание на незаконни оръжия. Шестимата подсъдими Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев са задържани под стража от лятото и есента на 2010 година.

Варненският апелативен съд днес провежда второто си заседание по делото. То започна с изслушване на тройна съдебно-медицинска експертиза за здравословното състояние на Янко Попов. Според защитата здравословното състояние на подсъдимия се е влошило и мярката му за отклонение следва да бъде променена от "задържане под стража" в "домашен арест". Съдът остави без уважение искането на адвокатите, тъй като според лекарите трите заболявания на Попов датират отпреди ареста му и могат да се лекуват амбулаторно с лекарства.

Последвайте канала на

4210 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.11.22 | 12:54

3
Тая курва трябва да лежи при тях заедно с Боко и Цецо.
муро

2013.11.22 | 12:54

5
недей нарича жена "КУРВА" ДОКАТО НЕ СИ СПАЛ С НЕЯ.Но тези са убийци по ясно е от една курва.
S

2013.11.22 | 12:54

2
Курва, не курва, на тез там им е мястото.

2013.11.22 | 12:54

4
Заповедтта е подписана от цацаров.
Ася лапаше на Цеко :)

2013.11.22 | 12:54

1
Курвето на Цеко как е новото апартаментче в центъра на софия? чух че било на МВР преди да си го присвоиш...

Добави коментар

Водещи новини