Румен Петков даде два плевенски мола на прокурор

  • 18 ноември 2013 20:34

  • 1801
  • 0
Румен Петков даде два плевенски мола на прокурор
©

Община Плевен ще внесе в Окръжна прокуратура документацията за строителството на Мол-център и Макси център в града. Реакцията е заради неспазени законови изисквания за изграждането на подземни паркинги на територията на двата търговски комплекса. Те са строени през мандата на предишния кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Сигналът до общинското ръководство на Плевен е от ексдепутата и настоящ областен лидер на БСП-Плевен Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

В писмо до общинарите бившият вътрешен министър подробно описва извършените нарушения на Закона за устройство на територията за задължително осигуряване на паркоместа. Според социалиста минималната бройка на паркоместата в двата комплекса е трябвало да бъде 327, а максималната 409.

В момента обаче има само 9, които са извън имота и представляват Общински паркинг. Петков предлага общинското ръководство да извърши проверка на изнесените факти, да оповести резултатите от нея на пресконференция и документацията за строителството на двата търговски центъра да бъде внесена в прокуратурата.

„Проверката показва, че с някои малки неточности, наистина тези нарушения са факт. Имало е възможност да се изградят паркоместа, но това не е направено. Причината е очевидна – желание за максимална печалба от всеки квадратен сантиметър. Ще внесем строителната документация на двата обекта в Окръжна прокуратура - Плевен”, коментира днес зам.-кмета по териториалното развитие на Община Плевен арх. Трифон Иванов.

Последвайте канала на

1801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини