Ключови свидетели срещу Кела забравиха показанията си

  • 18 ноември 2013 13:12

  • 3869
  • 3
Ключови свидетели срещу Кела забравиха показанията си
© Булфото

До края на годината ще бъде възобновено делото срещу Пламен Дишков-Кела за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара. То бе върнато преди месец на фаза досъдебно производство, пише "България днес".

Съдът в Бургас е дал краен срок до 28 ноември, за да бъдат предоставени доказателствените материали от прокуратурата. Това означава, че делото ще бъде стартирано най-късно до края на месец декември, а може би и още през ноември. Прокуратурата в Бургас изпитва сериозни трудности с намирането на качествени свидетели. Осъденият за убийството на Мастара като реален извършител Бойко Стоянов не желае да говори пред съда и се отказва от показанията, които е дал, преди да го опандизят. Двама други ключови свидетели изведнъж са загубили паметта си и не си спомнят какво се е случило във фаталните дни и часове преди убийството на Мастара. Така държавните обвинители са в задънена улица, но са решени да се борят докрай, за да вкарат Кела в затвора. Ограниченията във времето обаче са изнервили прокуратурата, чиито ангажирани служители по процеса са мърморели, че до 28 ноември не може да се събере нищо сносно. От съда са били категорични, че този срок е формален, след като самото дело продължава вече над десет години на различни етапи. За такъв период прокуратурата би трябвало да бъде напълно подготвена, още повече че самият Дишков вече имаше и задочна присъда, която беше отменена през лятото на 2012 година.

В същото време Кела продължава своето възстановяване в Поморие. Там той води дълги лечебни процедури след направената му операция през август от коксартроза. Според негови приближени Кела въобще не проявявал интерес към делото срещу него и вече подготвял голяма бизнес инвазия. Дишков е оставил на големия си адвокатски екип да движат делата му в съда, а самият той подготвя нов предприемачески удар. Бившият сикаджия е решил да изкупува масово хотели, които се предлагат на продан от съдия-изпълнители по Черноморието. В момента има над 50 обекта, които са вкарани в черния списък за невърнати кредити и се продават на изгодни цени. Кела е оторизирал свои подставени лица да участват в търговете и да купуват на изгодни цени. Той е решил да си създаде своя верига от хотели по цялото Черноморие, която да обслужва основно чужди туристи. Вместо да търси парцели и да строи отначало, Дишков е предпочел да купува имоти, които са обявени за продан. По този начин той пести едновременно и пари, и време. Все пак бившият боксьор не налита на всичко, което се продава, а само на предварително избрани от него подходящи обекти. Това негово поведение показва, че Кела е напълно сигурен, че ще бъде оправдан по делото и обявен за невинен. Друго доказателство в тази посока е фактът, че наскоро е закупил и баровски апартамент в центъра на Бургас за сумата от 400 хиляди евро. Там той ще живее с приятелката си Виктория, с която имат лични отношения от години.

Кела ангажира силен юридически отбор от над 30 адвокати още като се завърна в България под полицейски ескорт. Той беше обещал да плати космическа премия, ако успеят да го отърват от затвора. По всичко личи, че адвокатите ще приберат тлъстите хонорари от своя щедър клиент.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3869 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ззз

2015.05.03 | 23:56

3
Да както и никога няма да осъдат някои политик от върховете ,няма закони в БГ и няма да има трябва да се учим от другите държави без закони няма държава и ред
От прес центъра на министерски съвет

2015.01.09 | 22:38

2
ТОЗИ НИКОГА(ама никога)НЯМА ДА БЪДЕ УСЪДЕН В БЪЛГАРИЯ.
123

2015.01.09 | 22:37

1
Накрая ще се гърмят с Очите и който оживее то държавата за нищо нестава

Добави коментар

Водещи новини