3,5 години затвор за съдия, фалшифицирал документи

  • 06 ноември 2013 13:12

  • 1510
  • 1
3,5 години затвор за съдия, фалшифицирал документи
©

На първа инстанция СГС призна за виновен съдията от Бургаския окръжен съд Атанас Вълков, предаде репортер на novini.bg. Той беше обвинен във фалшифициране на документи и придобиване на имот в Несебър.

Съдия Вълков получи 3 години и половина ефективна присъда. Мярката му “подписка” остава непроменена. Присъдата може да се обжалва в двуседмичен срок.

Съдът го оправда по обвиненията за пране на пари и го призна за виновен за 3 от документите, които е фалшифицирал.

Прокуратурата беше поискала най-тежко наказание от 5 години затвор при първоначален строг режим за подсъдимия, което да бъде увеличено с една година, заради множеството престъпления.

Атанас Вълков бе арестуван през пролетта на 2011 г., като от прокуратурата съобщиха тогава, че е опитал да продаде парцел от 12 дка край Несебър за 2,2 млн. евро чрез фалшиви документи, съставяни от него, а някои състарявал изкуствено като поливал със зелен чай.

Последвайте канала на

1510 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.03 | 22:10

1
Този Вълков не беше ли шеф на Апелативния съд в Бургас,състарявал нотариални актове/печатани скоро/,поливал ги с чай и с комп.програма ги подпечатвал,водел на вуйчо си дело,с три обвинения,глоба от 10 000лв. и 3г.да не е съдия.А КАКВО СТАНА,ПАК СЕ ИЗМЪКНА,И СЪЗНАТЕЛНО Е ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛ.

Добави коментар

Водещи новини