Прокурор: Делото за кораба "Илинден" може да бъде прекратено в България

  • 01 ноември 2013 07:52

  • 1175
  • 0
Прокурор: Делото за кораба "Илинден" може да бъде прекратено в България
©

Това е дело, което е внесено в съда през 2008 година, има осъдителна, а после и оправдателна присъда. Отива във ВКС и отменя присъдата на САС и съда го връща за преразглеждане. Делото е било разглеждано в този вид, в който е, а сега се определя като неточно и неясно. Това заяви Божидар Джамбазов, зам.-градски прокурор на София, в сутрешния блок на БНТ по повод делото срещу Валентин Димитров - Вальо Топлото.

Трябва да направим обвинителният акт по начина, по който го иска Софийски апелативен съд, каза още той. По думите му все още няма ясното дали по този начин трябва да се гледа делото или не.

Попитан защо не се стига до присъда, той отговори, че въпросът е принципен за начина за правораздаване в България. Не искам да мисля след колко години ще имаме решение по този случай. Той не е единственият подобен случай и поставя въпроса докъде се простира правосъдието, коментира Джамбазов.

На въпрос дали се крие чадър зад това бавене, той отговори, че не може да анализира друго освен мотивите на съда.

Джамбазов заяви, че е ангажиран с Европейската прокуратурата и заяви, че ако тя действаше в момента делото САПАРД щеше да е разглеждано по много различен начин. Що се отнася до кораба "Илинден" от 4 години нямаме отговор на молбите ни за правна помощ. Има много доказателства, които не са ни предоставени. Има и молба от страна на българските граждани делото да бъде прекратено в България, защото едно лице не може да бъде осъдено два пъти за едно и също нещо. В Македония вече има издадена присъда, уточни зам. - главният прокурор на столицата. 

Последвайте канала на

1175 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини