В Бразилия бесни, че Боевски е на свобода

  • 01 ноември 2013 07:12

  • 5541
  • 4
В Бразилия бесни, че Боевски е на свобода
©

Гълъбин Боевски е единственият наркотрафикант от общо 417 чужденци, освободени от началото на годината от затвори в Бразилия, който не доизлежава присъдата в родината си. Всички останали осъдени там чужденци вече са зад решетките в държавите, в които са експулсирани. Необяснимата аномалия с нашия шампион по вдигане на тежести предизвика силно възмущение в Бразилия в последните дни, пише в. "168 часа".

Местната преса излезе с гневни статии, в които се изненадва, че щангистът се разхожда на свобода в родната си страна. Според решение на бразилското правителство след известен период престой в затвор чужденците се експулсират в своите държави.
Страната на Дилма Русеф имала споразумения с 30 държави, които регламентират това, но с България нямало такъв документ.

"Атлет, арестуван за трафик на дрога в Бразилия, живее свободно в България. Той не се колебае да каже, че е свободен човек - пише в гневен материал местният сайт "Глобо". - По решение на правителството той е експулсиран от Бразилия, както става с повечето осъдени чужденци. Единственото му ограничение е, че не може да влезе повече в Бразилия никога през живота си. Решението е въз основа на Устава за чужденци, които са застрашили националната сигурност на страната. Ако българското правосъдие реши да го затвори, той трябва да е в затвора, но това не се е случило."

В статиите се цитира статистика, че от началото на годината до октомври от Бразилия са експулсирани общо 417 чужденци, като повечето от тях ще доизлежават присъдата си в своите страни. Издръжката на един затворник струвала около 1000 евро на месец.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5541 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
инж.

2013.11.09 | 18:19

4
БКП се грижи за кадрите си. Представяте ли си ако се разприказва тоз юнак що народ от политиците ще изгори...

2013.11.09 | 16:48

3
Що се сърдят бразилците?Тук е България.Престъпниците-на свобода.Също като медиците ни от Либия
в.в

2013.11.04 | 01:20

2
още от самото начало си личеше ,че е скалъпено всичко срещу него от големци от милата ни родина за да му вземат бизнеса. Бразилия е най корумпираната страна в света . вижте кои ревнаха срещу освобождаването му и ще ви стане ясно .

2013.11.03 | 19:38

1
Е, какъв му е бизнеса? Да пренася дрога и да урежда курви за износ?

Добави коментар

Водещи новини