Прокуратурата: Няма престъпление в самозапалването на Пламен

  • 21 октомври 2013 14:49

  • 1224
  • 2
Прокуратурата: Няма престъпление в самозапалването на Пламен
©

Районната прокуратура във Варна е прекратила разследването за смъртта на Пламен Горанов, който по време на зимните протести се запали пред кметството на града в знак на протест срещу кмета Кирил Йорданов и действащата мафия. Според обвинението няма престъпление в самозапалването на Пламен, пише "Faktor.bg".

Очаква се днес да бъдат обявени и подробности от постановлението за спиране на делото, което бе на спецотчет и във Върховната касационна прокуратура. Постановлението е от 29 юли и е проверено и одобрено от върховните обвинители.

От края на юли се чака разрешение от София, за да бъдат обявени подробности по разследването дали някой е склонил или помогнал Пламен да сложи край на живота си. Преди седмица приятели на жертвата поискаха прокуратурата най-сетне да прекрати мълчанието по случая и да направи публични записите от самозаплаването му.

Според тях има съмнения, че Пламен не е действал по своя воля, а е бил принуден.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1224 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Nyama zna4enie

2013.10.25 | 13:09

2
Жалко за момчето. Обръщам се към всички идеалисти - не правете като него. Ако се води борба срещу някого, нека той да е жертвата. Самоубийствените акции не са от полза за никого. Мир на праха му.

2013.10.25 | 08:00

1
Няма ли още някой с психически отклонения да се запали и да му сложат портрета редом до тези на народните будители. Булгаристан има особени симпатии по такива "пациенти" последно време.

Добави коментар

Водещи новини