Бивш шеф в "Напоителни системи": Продадохме тръбите, защото нямаше пари за заплати (обнове

  • 15 октомври 2013 13:11

  • 3344
  • 1
Бивш шеф в "Напоителни системи": Продадохме тръбите, защото нямаше пари за заплати (обнове
©

Прокуратурата протестира днес пред Софийски градски съд наложената от Софийски районен съд мярка "подписка" и поиска да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение на тримата бивши шефове в "Напоителни системи" Георги Харизанов, Стайко Ганчев и Радослав Чеглайски, предаде репортер на Novini.bg. Миналата седмица Софийската районна прокуратура повдигна обвинения на бившия изпълнителен директор на дружеството Ганчев и на бившите членове на борда на директорите Харизанов и Чеглайски за сключването на неизгодна сделка.

Прокуратурата смята, че има реална опасност обвиняемите да извършат ново престъпление, което се състои в укриване на доказателства по делото. Според обвинението с действията си тримата са нанесли щети на дружеството за над 560 000 лв.

Защитата поиска съдът да не уважи искането на прокуратурата и мярката да остане "подписка". Адвокатите на обвиняемите смятат, че няма обосновано предположение за извършено престъпление и че техните подзащитни са действали единствено с цел да спасят дружеството от лошото финансово състояние, в което са го заварили. Те считат, че клиентите им няма как да се укрият и да извършат друго престъпление. Също така адвокатите заявиха, че няма нови събрани доказателства в досъдебното производство, които да налагат промяната на мярката.

Пред съда Георги Харизанов каза, че единствено спешната нужда от финанси за фонд "Работна заплата" ги е накарала да бракуват и да предадат тръбите за скрап. Той заяви, че в условията на пазарна икономика цената се определя от пазара. Харизанов помоли съда да вземе справедливо решение, като не взема предвид протеста на прокуратурата.

След съвещание определи мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 5000 лв. за тримата обвиняеми.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3344 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2013.10.16 | 14:29

1
герберастка работа,нищо чудно не виждам в действията на тези мошенници

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини