Богомил Манчев: Някой иска да преразпредели енергийния пазар

  • 05 октомври 2013 10:18

  • 1826
  • 3
Богомил Манчев: Някой иска да преразпредели енергийния пазар
© Булфото

Политически и частни интереси стоят зад това, което ми се случва. Това каза собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Манчев в предаването "Животът и други неща" на БНТ по повод повдигнатото му вчера обвинение от прокуратурата.

Частните интереси са повече, отбеляза той. Според него някой иска да преразпредели пазара като фалира "Риск инженеринг". "Фирмата е единствената българска енергийна компания, известна в цял свят, работим в 8 държави. Като не й плащат, тя ще бъде принудена да съкращава работници, които е изграждала повече от 20 години. Фирмата може да остане, но няма да има кой да работи. И политически интереси има. Трябва политическа дъвка - сега ще ловим енергийната мафия и олигарсите. Ако бях олигарх, щях ли да бъда сега при вас? Не!", заяви Манчев.

Попитан за човека, висок 1,90, който иска бизнеса му, за когото спомена, Манчев се пошегува, че много хора се били разпознали в това определение. Той имал контакт с въпросните хора и те много добре знаели, че става въпрос за тях. Според него прокуратурата е подведена от този, който й е дал документите. "Те са много сложни, ако тези, които са ги чели, са ги разбрали, аз съм готов ей сега да изляза и да се призная за виновен", каза Манчев. Той обясни, че се е срещал с министрите Добрев и Стойнев и нито един от тях не е повдигнал въпроса за АЕЦ "Белене".

"България задължително ще загуби арбитража за "Белене", въпросът е с повече или с по-малко пари. Не е все едно дали държавата трябва да плати 1 милиард или 850 милиона", каза Манчев. Бизнесменът смята да поиска да не се ползват в съда документите, изготвени от фирмата му, след като не се плаща за труда по тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1826 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
чиче

2013.10.08 | 22:30

3
Да консултираш атомна централа не е като да садиш картофи или да късаш билетчета за чадърите на плажа. Може да си пюете, колкото си щете, но това е една от малкото фирми в света, които работи в този отрасъл и една от малкото фирми в България, която прави нещо високотехнологично. Манчев е експерт и мъж със силен характер, а не някоя комунистическа подлога.
tok

2013.10.08 | 17:18

2
Manchev si e ime v energetikata. Vsichkata rabota po tozi dogovor se varsheshe ot Risk Injenering. Kakvo samo go pluiat? SHTOTO BIL BOGAT! Ami da biahte stanali i Vie. To ne triabva smo kasmet ili kufarcheta s pari i vrazki. Ako niamash PIPE -ne stava.
АМД

2013.10.07 | 11:09

1
Чe какво му е лошото на това?

Добави коментар

Водещи новини