Наркобосът Куйович стана шлосер, излиза 3 г. по-рано от затвора

  • 30 септември 2013 11:04

  • 2954
  • 1
Наркобосът Куйович стана шлосер, излиза 3 г. по-рано от затвора
©

Скандалният наркобос Будимир Куйовеч се преквалифицира на шлосер зад решетките, за да излезе по-рано от затвора.

Осъденият на 16 г. лишаване от свобода черногорски трафикант от днес започва работа в цеха за метални профили към Софийския затвор. Така ако се труди съвестно и не практикува стария си занаят зад решетките, той ще излезе 3 години по-рано на свобода, научи "24 часа".

Куйович вече е излежал 6 г. от присъдата си, като се зачита и времето, прекарано в предварителния арест. Тъй като два работни дни се зачитат за три, излежани в затвора, той може да е на свобода след 7 г. Това е втори шанс за трафиканта. Преди малко повече от година той бил "уволнен" като автомонтьор от затворническата работилница, след като у него бил открит мобилен телефон.

За да се ползва от екстрата, за която мечтаят всички лишени от свобода, Куйович успешно преминал квалификационния курс за шлосер-монтьори.

За малко обаче съдбата щяла да му изиграе лош номер и да го лиши от договора за работа, разказаха запознати.При изненадваща проверка преди дни надзирателите открили в отряда на Куйович последен модел смартфон с интернет, включен в работен режим. Телефонът бил залепен под масата в общото помещение, ползвано от 20-ина затворници, сред които и черногорецът.

До наказания тогава не се стигнало, тъй като никой не признал на кого е забранената вещ.  Будимир Куйович бе арестуван на 31 декември 2007 г. като организатор на група, вкарвала дрога от Турция през България за ЕС. Ден по-рано на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани 60 кг дрога на стойност 10 млн. лв., транспортирани от един от аверите му. Спецакцията по задържането на Куйович в Пловдив бе проведена под ръководството на тогавашния шеф на БОП в града, а по-късно и главен секретар на МВР Калин Георгиев.

На 1 февруари 2010 г. Върховният касационен съд окончателно призна Куйович за виновен. По време на процеса наркобосът предизвика поредица от скандали. Пред репортери в Съдебната палата той заяви, че "докато имал бизнес в България, плащал на тогавашния вътрешен министър Румен Петков и главния секретар на МВР Валентин Петров".

Последвайте канала на

Novini.bg
2954 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Боримир

2018.02.03 | 10:24

1
И сега, като излезе по-рано пак ще работи като шлосер някъде(Да, бе, да....:))). Истината е, че затвора прави от закоравели още по-закоравели престъпници(както и да се разбира това!). Може би, с работата там донякъде си изработват храната и облекчават данъкоплатците, което не е никак лошо. Това, че тоя боклук излиза по-рано, не е за да започне нов живот като шлосер....

Добави коментар

Водещи новини