Сигнал за бомба опразни Съдебната палата (обновена)

  • 30 септември 2013 10:11

  • 1298
  • 0
Сигнал за бомба опразни Съдебната палата (обновена)
© Булфото

Сигнал за бомба е получен в Съдебната палата, предаде репортер на Novini.bg. Служителите и посетителите са евакуирани.

Сигналът е подаден около 10.00 часа на тел. 112. Мъжки глас е съобщил, че на втория етаж в Съдебната палата, ще избухне взривно устройство. На място са служители на МВР.  Извършва се оглед.

В 10.30 ч. трябваше да започне делото срещу Николай Русинов-Чеци, обвинен за убийството Яна Кръстева, която беше открита удушена в Борисовата градина през юли 2011 г.

В коридорите на съда адвокатът на Русинов - Иво Найденов, беше заедно с бившия градски прокурор на София Николай Кокинов, който категорично отрече да отговори на въпроса в качеството на какъв е в съда. Найденов обясни, че бившият градски прокурор му е личен приятел и засега ще се явява на делото като зрител.

Припомняме, че ексградският прокурор все още няма права на защитник, но няма законова пречка да консултира юридически. През април обвинителят беше отстранен от съдебната система заради участието си в скандалния запис с бившия премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и екс земеделския министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на в Банкя. В 10 страници Кокинов обжалва освобождаването му от длъжност пред Върховния административен съд (ВАС). Делото е насрочено за 7 октомври. Кокинов иска съдът да отмени уволнението му, за да може Висшият съдебен съвет (ВСС) да приеме оставката му и тогава да се впише като адвокат.

Около 11.00 ч. сградата бе отворена. Съдът ще проведе заседание по делото срещу Николай Русинов.


 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1298 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини