Прокуратурата проверява насилието над деца в дома в Стралджа

  • 26 септември 2017 12:55

  • 1016
  • 0
Прокуратурата проверява насилието над деца в дома в Стралджа
©

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за случаите на насилие над деца от Социално-педагогическия интернат в Стралджа, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. На 3 септември 2013 г. до главния прокурор са постъпили сигнали за осъществено насилие над деца, настанени в Социално–педагогически интернат (СПИ) гр. Стралджа.

По електронна поща, сигналите са препратени на компетентната прокуратура – Районна прокуратура гр. Ямбол. Районната прокуратура Ямбол е преценила, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление - причиняване на телесни повреди на деца от длъжностни лица при и по повод изпълнение на служебните си задължения и същия ден е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия по разследването и са разпитани пострадалите деца от интерната.

На 4 септември 2013 г. в прокуратурата е постъпил нов сигнал за нанасяне на побой над дете в СПИ гр. Стралджа от възпитател. Пострадалото дете незабавно е освидетелствано от съдебен лекар и е разпитано пред съдия. Назначена е съдебно медицинска експертиза за установяване на характера на причинената телесна повреда.

Към разследването е присъединен и доклад на комисията от Държавна агенция за закрила на детето /ДАЗД/ от извършената в СПИ гр. Стралджа проверка, изискани са документи от СПИ гр. Стралджа, ДАЗД и Министерство на образованието и науката /МОН/. Прокуратурата анализира доказателствата по делото и с оглед вземане на мерки за закрила на децата.

Последвайте канала на

Novini.bg
1016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини