Марковски-младши катастрофира, отложиха делото срещу полицая-убиец

  • 19 септември 2013 12:57

  • 3211
  • 1
Марковски-младши катастрофира, отложиха делото срещу полицая-убиец
©

Заради отсъствието на адвоката Димитър Марковски бе отложен старта на делото срещу полицая Иво Маринов, който застреля 25-годишната Ивелина Славчева пред дискотека в Ловеч на 15 септември миналата година. Защитникът на ченгето уведомил писмено ловешкия окръжен съд, че няма да може да се яви до края на септември.

В залата влезе вторият му адвокат – местният Стефан Гецов. Подсъдимият обаче заяви, че държи на Марковски. Следващият опит да започне процеса бе насрочен за 19 септември. Убиецът е с постоянен арест в плевенския затвор. В коридорите на съда той се появи видимо напълнял, пуснал добре оформена брада.

33-годишният Иво Маринов е обвинен в убийство, извършено с особена жестокост, което се наказва с лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. С петиция 10 000 жители на Ловеч настояват за най-тежкото наказание. Каква точно присъда ще поиска държавното обвинение, ще стане ясно по време на съдебния процес. От родителите на жертвата Георги и Ренета Славчеви е внесена молба да бъдат конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Те претендират Маринов да изплати по 200 хил. лв. неимуществени вреди.

Последвайте канала на

Novini.bg
3211 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.09.22 | 21:57

1
Този ще пробват да го изкарат луд

Добави коментар

Водещи новини