Ситнилски: Протестът срещу мен е уродлива форма на недоволство

  • 17 септември 2013 10:55

  • 1459
  • 3
Ситнилски: Протестът срещу мен е уродлива форма на недоволство
©

Държавата, в лицето на местните органи на полицията да се заемат с издирването и разкриването на поръчителите и най-вече начина на плащане. Това заяви в сутрешния блок на БНТ членът на ВСС Камен Ситнилски, който е и бивш заместник-главен прокурор.

Името му беше замесено в избухналия през юни СРС скандал, който не утихва и който стана повод за протести пред сградата на ВСС. Според него протестът е платен и призивът му е да бъдат открити точно неговите поръчители. "Знам едно, което е видно - че тези пари са черни. Това не са чисти пари. Никой не раздава така отчетни пари, които се водят по баланса и по счетоводството на една фирма", каза той и предположи, че тези пари, с които се плаща на протестиращите, са придобити от ДДС измами, акцизи, наркотици и т.н.

Според Ситнилски,
атаката срещу него идва точно в момента, когато към дейността му като заместник-глвен прокурор се е добавила и тази на член на ВСС. "Предстоят много избори на административни ръководители в съдебната система", посочи той.

"Според мен, така наречената акция срещу мен е резултат от една кампания за сплашване и евентуално овладяване на съдебната система", каза той и допълни, че може и да има личен елемент, но той едва ли е съществен.

По отношение на писмото до медиите, което уличи бившия заместник-главен прокурор като "бос на съдебната система", Ситнилски коментира: "Това, най-меко казано, е смешно. В съдебната система не може да има бос".

"Бос" и "октопод" са толкова банални изрази, които навлязоха в нашия живот и които вече едва ли не и децата ги повтарят, без да разбират техния смисъл", допълни той.

По отношение на разпечатката със скандалното СРС, от което става ясно, че е договарян избор на прокурори, Ситнилски обясни: "Защо смятате, че в навечерието на изборите за членове на ВСС от квотата на прокурорите, прокурорите не са си говорили помежду си? Не се говори никъде за бройка. В разговора с мен, който е съвсем семпъл, колегите ме поздравяват, казват, че всичко е наред, че са се видели и празнуват там нещо".

"Помежду си се говори на едно място в един от разговорите, в който аз разбира се не участвам, че са се събрали в деня преди изборите да се видят и да се почерпят. Какво лошо има тук в това не виждам", поясни той за разговорите на колегите му, засечени отново със СРС.

По думите му, работа на полицията и прокуратурата е да установи как е изтекло скандалното СРС, защото това е престъпление. Той предрече, това няма да е последното изтичане на информация.

За протестиращите той каза: "Все още не ме разпознават и все още нямам никакъв директен сблъсък с някои от младежите отдолу".

Ситнилски е подал сигнал до главния прокурор за извършено престъпление от Ясен Тодоров и Галя Георгиева - членове на ВСС. На тях им е разрешено да четат веществени доказателствени средства от досъдебни производства и от оперативни материали, което е забранено. Допускът, който имат, им позволява да четат само определени материали, които са свързани с работата на съвета.

По думите му, никога не е стоял на дневен ред въпроса за оставката му от ВСС. Той обясни, че не е искал разпускане на съвета, но трябва да се преосмисли изобщо дали в този състав и по този начин - с едно недоверие към него... Защото, извинете, виковете под прозореца не са само за мен", заяви той.

По отношение на експертите от ЕК, които пристигнаха за проверка във ВСС, той каза: "Те провериха как работим. Те не обърнаха внимание изобщо на това, което се викаше отдолу". "Разбира се, че няма да обръщам внимание. Аз отивам на работа. Как ще обръщам внимание на това, което се крещи под прозореца", добави той.

"За мен това не е протест. Това е някаква уродлива форма на недоволство, което е внушено на тези хора, а не е тяхно вътрешно убеждение", каза още той за протестиращите пред ВСС.

Последвайте канала на

1459 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.18 | 18:36

3
Този кадър на герб ли е ?

2013.09.18 | 18:36

2
Ситнилски ти си уродлива форма на Човек при това Правист - Мафиот и Убиец от Село Кочериново
DSB = mafia

2013.09.18 | 16:03

1
Този Кадър е от СДС - много близък с Филчев и Алексей Петров Назначени и тримата от другаря Костов Поръчват Убийства Мафията в съдебната Власт

Добави коментар

Водещи новини