Огромна измама чрез сайт за пазаруване

  • 09 август 2011 16:26

  • 3133
  • 1
Огромна измама чрез сайт за пазаруване
© Булфото

Прокуратурата образува дело за измама в големи размери, извършена чрез сайт за колективно пазаруване, съобщи прокурор Галина Андреева, говорител на Районна прокуратура-Пловдив.

Става въпрос за закупуване ваучери за екскурзия до Малдивите и остров Корфу. Първата група е трябвало да замине на 13 август. От 350 до над 2000 лева са заплатили желаещите според офертата и в зависимост от това дали са поискали самолетни билети, каза прокурор Андреева.

За Малдивите са се записали общо 98 души, а за остров Корфу – 128. Парите са преведени до фирмата, но тя не е направила резервации нито на хотели, нито на самолети, нито се е разбрала с превозвачи. Парите са източени от сметките на фирмата в края на месец юли, офисът е заключен и необитаем.

Задържано е едно лице - Венелин Х., на 36 години, което се е представило за финансов директор на фирмата. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за измама в големи размери, при продължавано престъпление и да му бъде взето 72-часово задържане. Издирва се друго лице, което се смята за собственик и управител на фирмата - Георги Х.

Измамените са около 220 души, които са се надявали да отидат на екскурзия, но не са отишли никъде. Фирмата е пловдивска – Еврохолидейз. Прокуратурата работи по случая от снощи, тепърва ще се установява само двамата ли са действали.
Цветана ТОНЧЕВА

Последвайте канала на

3133 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ivan

2015.06.18 | 22:50

1
saita e Grabo.bg

Добави коментар

Водещи новини