Фандъкова прати проверката на кмета на "Изгрев” в прокуратурата

  • 02 септември 2013 14:15

  • 1212
  • 2
Фандъкова прати проверката на кмета на "Изгрев” в прокуратурата
©

Проверката на кмета на район "Изгрев” Димитър Димитров е изпратена в Прокуратурата. Тя е за данни за "подозрителни практики при определянето на финансовите възнаграждения в район "Изгрев" на Столична община".

Това каза кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска пред журналисти. Тя добави още: „Правя проверки, винаги когато получавам сигнали. Проверката в район "Изгрев” доведе до смяната на кмета. От няколко месеца там има нов кмет, който работи за изчистване на натрупани проблеми. Тогава, когато има данни, нямам колебания да предоставя информацията на компетентните органи в случая Прокуратура и финансова инспекция. Тъй като там бяха раздавани без правила бонуси, които са напълно в нарушения на правилата. Не можем да допуснем това. Това е едно нормално мое действие, каквото предприемам винаги, когато имам съмнение за някакви нарушения”, обясни още тя.

Фандъкова говори и за референдума за концесията на "Софийска вода". "Ще изпълня всяко решение на Общинския съвет за концесията на „Софийска вода”, но трябва да се подходи много внимателно. Изложила съм ясно своята позиция в становището, което съм дала на Столичния общински съвет. Вярвам, че колегите общински съветници ще подходят изключително отговорно, тъй като трябва да преценят всички обстоятелства, да се види какво би донесло едно прекратяване не по вина на концесионера, за което няма основание. Основният орган, който контролира концесията, е ДКЕВР, който единствен може да наложи санкции, които да доведат до прекратяване не по наша вина и съответно да не носят огромните неустойки, които евентуално общината ще плати”, обясни Фандъкова.

„Започна формирането на работната група за ревизия на концесията, защото и групата от общински съветници от всички политически сили излезе с единодушно решение да се ревизира договора за концесията, стигна до извода, че сключеният през 1999 година договор е изключително неизгоден за общината. Затова има нужда да се прецизира. А дали ще се прекрати или не, ще решат общинските съветници”, добави кметът Фандъкова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1212 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.09.02 | 17:56

1
ФАНДЪКОВА ОСТАВКА ! СОФИЯ Е В ЧЕЛНИТЕ МАСТА НА КЛАСАЦИЯТА ЗА НАЙ - ЗАПАДНАЛИ ГРАДОВЕ .... КАК НЕ ТЕ Е СРАМ БЕ О С Т А В К А !

2013.09.02 | 17:56

2
Духльо кой да изберем за кмет на София -Асан ,Имам ,Хасан ,Байрям, Рамадам.Фандъкова е най добрия и съвестен кмет който София е имала последните 25г. Ако беше кмет накой от БСП или друга партия знаеш ли кога ще даде някой за прокурорска проверка.Шибани комунистически мекерета.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини