Съдът остави в ареста задържания за фабриката за дрога в Мало Конаре

  • 26 август 2013 12:50

  • 1460
  • 0
Съдът остави в ареста задържания за фабриката за дрога в Мало Конаре
©

Районният съд в Пазарджик наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Данаил Борисов, наемател на оранжериите за отглеждане на марихуана край село Мало Конаре, предаде репортер на novini.bg.

Съдът реши, че има обосновано предположение, че обвиняемият е извършил вменяваното му престъпление и че има опасност да се укрие. Решението на Районния съд може да се обжалва в тридневен срок пред Окръжен съд – Пазарджик. Защитата на обвиняемия бе категорична, че ще настоява за по-лека мярка – подписка или парична гаранция. Оранжерията за производство на наркотични вещества бе разбита по време на акция на полицията в края на миналата седмица.

На застроена площ от над 5 декара бяха открити над 152 кг полусуха листна маса с марихуана. Оранжерията е била оборудвана със сушилня, система за напояване и камери за видеонаблюдение. Наемателят на оранжерията Данаил Борисов е роден 1970 година и е жител на Пазарджик. Същият е криминално проявен  и е лежал в затвора. Според полицията, той е наел оранжерията за 7 месеца, но е отглеждал насажденията през последните два месеца. По данни на жители на село Мало Конаре, в съоръжението преди месеци са отглеждани краставици.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини