Оставиха в ареста шофьора на цистерната убиец от АМ "Хемус" (обновена)

  • 22 август 2013 14:32

  • 2955
  • 2
Оставиха в ареста шофьора на цистерната убиец от АМ "Хемус" (обновена)
© Булфото

Софийският градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на румънския шофьор Мариан Вилку, който причини тежката верижна катастрофа на магистрала "Хемус".

Прокуратурата представи експертизи, от които става ясно, че Вилку е карал със 118 км/ч преди спирачния път, а след него до сблъсъка - със 108 км/ч. Също така не се е съобразил с условията на пътя. От обвинението посочиха, че тъй като е румънски гражданин, може да се укрие, тъй като няма постоянен адрес, предаде репортер на Novini.bg.

Защитата на Мариан Вилку представи нотариално заверена декларация, че българският гражданин Цветомир Лазаров осигурява квартира на румънския си приятел. Беше изтъкнато, че Вилку е с чисто съдебно минало и няма опасност да извърши престъпление. Също така като мотив за налагане на по-лека мярка бе посочено, че румънецът се грижи за болната си майка и дъщеря си.

Съдът обаче прие доводите на прокуратурата и остави Мариан Вилку в ареста. Вилку присъства в съда лично, с адвокат и преводач. Румънският шофьор е със средно образование, женен, неосъждан.

Мярката може да бъде обжалвана на 29 август в Софийски апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2955 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.08.22 | 20:18

2
В 100% превишаване на скороста е мамалигата! Скоростта на категория C на магистрала е 100 км/ч а той се е движил с 20 отгоре.... сега да ходи да полежи 20 години в дрънголника.
Калашников

2013.08.22 | 20:17

1
Как спи министърката убиец? Или типично по комунистически човешкият живот е нищо?

Добави коментар

Водещи новини